Van'a son 10 yılın en yoğun karı yağarken, yine son yılların en soğuk günleri yaşanıyor. Yaklaşık 50 santimetre kar düşen kentte gündüz eksi 17-18 dereceye düşebilen soğuk hava nedeniyle büyük bir buzlanma meydana geldi.

SULAR DONDU
Birçok evde donma sebebiyle musluklardan su akmazken, evlerin çatılarında da büyük sarkıtlar oluştu. Birçok vatandaş soğuk hava nedeniyle donan araçlarını trafiğe çıkaramadı.
Belediye temizlik işçileri ve esnaf tarafından temizlenen kaldırımları aniden buz kaplarken, yollardaki buzlanma nedeniyle araçlar ilerlemekte zaman zaman zorlandı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Aşırı soğuklar nedeniyle dün kentte okullar da tatil edildi. Van Valiliği, ulaşım zorluğu ve soğuktan ileri gelecek hastalıklara önlem amacıyla dün için okulların tatil edildiğini duyurmuştu.

EKMEK KAPISI OLDU
Kar bir yandan yaşamı zorlaştırırken, bir yandan da bazı işsiz vatandaşlara ekmek kapısı oldu.

Karın yağışıyla birlikte kürek satışları artarken, bir çok vatandaş da bu durumu fırsata çevirerek, damları, kapı önlerini ve özel mekânlardaki karı temizleyerek para kazandı. 
Sarkıtların sökülmesi sırasında da kentte yer yer tehlikeler de oluştu. Bazı kar temizleyiciler sarkıtları rastgele sökerek sokakta geçenler için tehlike oluşturdu.

Yetkililer, hem aracıyla trafiğe çıkan, hem de yaya olarak dolaşan vatandaşları buzlanma ve sarkıtlar nedeniyle uyararak, dikkatli olmalarını istedi. (M.Selim Kurt - Prestij Gazetesi)

Editör: Wan Haber