4. Van-Bitlis Uluslar arası Su Sporları Festivali’nin bu yıl daha renkli geçmesi için Van Valiliği’nde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl ilk kez uluslar arası olan festival kapsamında gösteri yapmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden 630 sporcu ile birlikte ABD, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de çok sayıda sporcu Van’a geldi. 3 gün önce Van’a gelen ve çalışmalarını Van Denizinde sürdüren Dünyaca ünlü ‘Stars Of Florida’ Akrobasi ekibi de Vanlılara muhteşem bir gösteri yapmanın hazırlığı içinde. ‘Suyun Perileri’ olarak da adlandırılan akrobasi ekibi cumartesi günü saat:11:00, 15:00 ve 19:00’da Edremit Kocaeli-Van Dostluk Parkı deniz parkurunda üç ayrı gösteri yapacak.
 

AHTAMARA AŞKINA YÜZME YARIŞI PAZAR GÜNÜ
Cumartesi günü Kocaeli-Van Dostluk Parkı’nda saat:10:00’da protokol konuşmalarıyla başlayacak olan festival Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi’nde devam edecek. Van’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcuların katılacağı kano, kürek, yelken ve plaj voleybolu yarışmaları yapılacak. 30 Haziran Pazar günü ise halk yarışmaları ördek yakalama, yağlı direk yarışması, dragon, su kayağı, Gevaş ilçesinde ‘Ahtamara Aşkına’ yüzme yarışması, Erciş ilçesinde su kayağı, Çatak ilçesinde rafting yarışmaları yapılacak. Gebze-Edremit Su Sporları Merkezi’nde spor müsabakalarının yanı sıra amatör sanatçıların vereceği mini konserler, resim sergisi ve çocuklara yönelik çeşitli animasyon gösterileri de yer alacak.

 

BURAK KUT, BEŞYOL MEYDANINDA BİR KONSER VERECEK
Bu arada 4. Van-Bitlis Uluslar arası Su Sporları Festivali’nde sadece spor yarışmaları yer almayacak. Van Valiliği’nin organizasyonu Rescate Oteli’n sponsorluğunda ünlü pop sanatçısı Burak Kut’ta bir konser verecek. 29 Haziran Cumartesi günü saat: 20:30’da Beşyol Meydanı’nda ücretsiz verilecek konserde Kut, birbirinden güzel şarkılarını Vanlı hayranlarına okuyacak.

Editör: Wan Haber