Van Lokantacılar Fırıncılar ve Kahveciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından ekmeğe yapılan 1 lira 10 kuruş zammı uygulamayarak vatandaşlara ucuz ekmek imkânı sağlayan Doğuş Ekmek Fabrikası, Ramazan pidesini Van halkına ucuz sunmanın gururunu yaşıyor.

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pideyi ucuz, lezzetli ve sağlıklı bir şekilde üreterek Vanlılara sunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Doğuş Ekmek Fabrikası sahibi aynı zamanda Van Fırıncılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halis Bayram, “Öncelikle bu mübarek ayın bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diler, tüm Van halkının da Ramazan’ı şeriflerini kutluyorum. Türkiye’de en ucuz pideyi Vanlılara yedireceğiz. 500 gramlık Ramazan pidesini 1 lira 80 kuruştan halkımıza sunuyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor” dedi.
Ramazan ayı öncesinde ekmeğe yapılan zammın yersiz ve zamansız olduğunu yineleyen Bayram, “Ramazan ayı öncesinde yüzde 22’lik zam, kabul edilemeyecek bir durumdu. Kesinlikle hiçbir şey bu attığım adımdan beni geri döndüremez. Sonuna kadar bu kararımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bazı meslektaşlarının aldığı karardan rahatsız olduğunu da sözlerine ekleyen Bayram, “Beni ziyaret ederek aldığım karara saygı duyan arkadaşlarım var. Ama özellikle astığım pankarttan rahatsız olan ve bu kararımdan vazgeçmemi bekleyen meslektaşlarım da var. Fakat ben kendilerine kesinlikle bu kararımdan dönmenin mümkün olamayacağını ifade ediyorum. Bu konuda Van halkının da büyük bir desteği var. Ben verdikleri desteklerden dolayı tüm Van halkına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir hafta içerisinde bir ekmek imalathanesini de Van halkının hizmetine sunacağını dile getiren Bayram, “Şu anda 30 binin üzerinde ekmek üretimimiz var. Ancak halkımızın desteği nedeniyle bu üretim yetersiz kalıyor. Bu nedenle yaklaşık bir hafta içerisinde yeni bir imalathane açarak en az günde 100 bin ekmek üretmeyi hedefliyoruz” dedi. (iha)

Editör: Wan Haber