Beşyol Kavşağı'nda başlayıp Edremit Gebze Su Sporları Tesislerinde son bulan bisiklet turuna Van Bisikletçiler Derneği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Bisiklet Topluluğu'ndan yaklaşık 60 kişi katıldı.


Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Melih, trafikte farkındalık yaşatmak, trafiğin önemini vurgulamak için böyle bir organizasyonu ilk defa gerçekleştirdiklerini belirterek, “Trafikte herkesin olduğunu, insanlarımıza, sürücülerimize anlatmak için böyle bir organizasyon yaptık. Küçük araçlara, motosikletlere, bisikletlere trafikte saygı yok. Biz de insanlarımız ve sürücülerimizin trafikte saygı göstermeleri açısından düzenledik. Van bisiklet topluluğu, Yüzüncü yıl üniversitesi topluluğu ve bu işe gönül vermiş herkese açık bir bisiklet turuydu. Trafik Şube Müdürlüğü olarak düşündük tasarladık. Bu zamana kadar Van’da böyle bir organizasyon yapılmadı. Bunu bu sene trafikte herkese saygı amaçlı bir organizasyon düzenledik” dedi.


Bisiklet turuna katılan Cevahir Gültepe ise, Yüzüncü Yıl Üniversite’sinden geldiklerini ve hobi olarak bisiklet kullandığını belirterek, “Sevdiğimiz için arkadaşlarla tura çıkmayı istedik. Bu gün burada bulunmamızın amacı yayalara biraz daha saygı gösterilmesi için buradayız. Yalnız görüyoruz ki yayalara pek önem verilmiyor. O yüzden buradayız, ufak bir kaza geçirmeme rağmen güzel geçti” şeklinde konuştu.

 

3-224.jpg


Şükran Dizici de, ”Kamu çalışanıyım. Yaklaşık olarak iki yıldır bisiklet sporuyla ilgileniyorum. Bunu bir hobi olarak yapıyorum, profesyonel sporcu değilim. Ama bu gün burada bulunmamızın amacı trafikte bisikletlere dikkat çekmek adına yapılan bir organizasyon ve kesinlikle çok güzel geçti.umarım farkındalık yaşatır. Van’da bisiklet yolu yok çok kısa bir alanda var sadece buradan sesleniyoruz bisiklet yolu istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Bisiklet turu katılanların toplu halde fotoğraf çekimi ve ‘Trafik kurallarına saygı, İnsanlığa saygı’ sloganı ardından son buldu.

Editör: Wan Haber