Kobani direnişini desteklemek amacıyla yapılan küresel çağrı nedeniyle Van’da sokağa çıkan binlerce kişi, yağan şiddetli yağmura rağmen yürüdü. Sebze Hali kavşağında toplanan kalabalık, Musa Anter Parkı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe DBP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Başkanı Harun Okay, ilçe belediye eş başkanları, Van Demokrasi Bileşenleri Platformu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile partililer katıldı.

Musa Anter Parkı önünde kalabalığa seslenen Van Demokrasi Bileşenleri sözcüsü Abdüllatif Tül, hükümetin her fırsatta çözüm sürecinin kararlılıkla devam ettiğini belirttiğini ifade ederek ancak somut bir adım atmadığını söyledi. Sürecin mutlaka müzakereye dönüşmesini ve sürecin demokratik kamuoyunun denetimine açık olacak bir şeffaflıkla yürütülmesini isteyen Tül, Kobani’deki direnişin insanlığın geleceğini belirterek, “Geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Tül’ün ardından söz alan DBP Van İl Başkanı Musa İtah ise, Kobani’de tarihi bir destan yazıldığını vurgulayarak, “Kobani’de insanlık değerleri için canını feda eden YPG ile dünyanın bütün şer ittifaklarını temsil eden vahşi IŞİD çeteleri savaşıyor. Bu savaşı insanlık değerlerini temsil edenler kazanacaktır. Şu anda Kürdistan Ulusal Birlik güçleri özgürlüğü müjdeliyor. Kürt halkının tüm demokratik eylemleri yasaklanıyor. İşte bugün bir kez daha demokratik kararlığımızı ortaya koyduk" dedi. 

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

1-kasim-vandaki-konbane-yuruyusu.JPG

1-kasim-vandaki-konbane-yuruyusu-001.JPG

1-kasim-vandaki-konbane-yuruyusu-002.JPG

1-kasim-vandaki-konbane-yuruyusu.jpg

1-kasim-vandaki-konbane-yuruyusu-001.jpg

(Fotoğraflar: İHA - Oktay Candemir - Arif Aslan)

Editör: Wan Haber