Bir bilardo salonunda gerçekleştirilen müsabakalara 50 sporcu katıldı. Bir hafta süren müsabakalar sonucunda Harun Koç ile Ferhat Öztürkçü finale kaldı. Büyük bir heyecana sahne olan ve çekişmeli geçen final müsabakasını 3-2 kazanan Harun Koç il şampiyonluğunu elde ederken, Ferhat Öztürkçü ikinci, Kenan Aslan üçüncü ve Kaya Gün dördüncü oldu. 


Bilardo Van İl Temsilcisi Abdurrahman Akbulut, il seçmelerine 50 sporcunun katıldığını kaydederek, ilk 8’e giren sporcuların şubat ayı içerisinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na katılacağını söyledi. Müsabakaların çekişmeli ve heyecanlı geçtiğine dikkat çeken Akbulut, “Bütün sporcularımızı gösterdikleri performans ve mücadeleden dolayı kutluyorum” dedi.


Dereceye girenlere ödüllerini Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Şube Müdürü Şefik Çenberlitaş, Bilardo İl Temsilcisi Abdurrahman Akbulut ve maçları yöneten Baş Hakem Mehmet Cerrahoğlu verdi.


Sporcuların ödüllerini veren Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, ”Bilardo sporu maalesef halkımızın nazarında halen boş vakitlerin geçirildiği bir aksesuar olarak görülmektedir. Aslında bu nezih ortamlarda bilardonun da bir spor olduğunu insanlara göstermek lazım. Bu sporu lisanslaştırarak çocuklarımıza ve gençlerimize sevdirelim. Emeği geçenlere teşekkür ediyor. Türkiye şampiyonasına katılacak olan sporcularımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber