Sanat Sokağına kurulacak barış nöbeti çadırına izin vermeyen polis çadıra da el koydu. Polisin çadıra el koymasına rağmen halk sanat sokağında barış çadırı eylemini sürdürüyor.

Sur ve Cizre katliamlarını protesto etmek amacıyla sabah saatlerinde HDP ve DBP Van İl Örgütü tarafından Sanat Sokağına kurulmak istenen üç günlük barış çadırına polis el koydu.

Polisin tutumu ve barış nöbeti eylemine ilişkin yapılan basın açıklamasına DBP Van İl Eş Başkanları Caziye Duman, Ökkeş Kawa, HDP Van İl Eş Başkanı M.Veysi Dilekçi,  HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, KJA Bileşenleri, Barış Anneleri Meclisi Aktivistleri ile yüzlerce kişi katıldı.

 Burada basın açıklamalarda bulunan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Cizre ve Sur’da yaşanan katliamlara asla sessiz kalmayacaklarını söyledi. Türkiye’nin büyük bir barışa ihtiyacı olduğunu kaydeden Dilekçi, hükümetin ve emrinde ki yetkililerin hukuk dışına çıkarak en demokratik haklarını bile engellediğini söyledi. Polislerin hukuksuz bir biçimde barış için kurmak istedikleri çadıra el koyduğunu ifade eden Dilekçi, tüm Van halkını katliamlara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Kaynak: Vanaktuel
5-247.jpg

Editör: Wan Haber