Bölgede son dönemlerde artan olaylar ve darbe girişimi ile birlikte yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunan Aram Ateşyan, Türkiye’deki çatışmalı süreç başta olmak üzere olayların kendilerini çok etkilediğini belirtti. Ayinlerini gerçekleştirmelerinin yörenin huzuruna bağlı olduğunu anlatan Ateşyan, “Ruhani meclisimizin aldığı karar doğrultusunda Van ve Diyarbakır ayinlerimiz iptal edildi.

Huzur sağlanmış olsaydı geçtiğimiz Pazar günü yani Kurban Bayramı’nın arife günü ayinimizi gerçekleştirecektik. Ama güven ve huzur ortamı olmadığından ayinimizi askıya aldık. Gerçekleştiremediğimiz için tabi ki üzgünüz. Can güvenliği olduktan sonra biz neden istemeyelim ki. Biz kaynaşmayı çok seviyoruz, Van halkıyla da kaynaştık. Van halkını çok seviyoruz ama bölgenin durumunu biliyoruz. Ayine gelsek belki de hiçbir şey olmayacak ama maalesef toplu olan yerlerde böyle bir durum söz konusu. O yüzden insanlarımız tereddüt içerisinde” dedi.

Van halkına sevgilerini ve saygılarını da ilettiklerini dile getiren Ateşyan,” Bir gün mutlaka orası huzur bulacak ve biz yine oralara gelip kaynaşacağız. Dualarımız Van halkıyla birlikte. Tabi bayram ile birlikte Van’da gerçekleştireceğimiz ayin için önceden organize edilen birçok tur cemaatimiz üyelerince iptal edildi.

Aylar öncesinden yapılan rezervasyonlar ve tüm hazırlıklar yaşanan çatışmalardan dolayı sekteye uğradı. Cemaatimize üye insanlar doğal olarak korkuyorlar. Bu yüzden de gelmek istemiyorlar. Tabi bu bizim ve ülkemiz adına çok üzücü bir durum. Bu şekilde Türkiye turizm baltalanıyor. Bu sadece bizleri etkilemiyor, ülkemiz turizmini de etkiliyor. Sürecin böyle devam etmesi durumunda Van’ın ve ülkenin ekonomisi büyük ölçüde yara alır” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber