Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Atletizmi Geliştirme Projesi 1. Bölge Kros Yarışması; Bingöl, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Hakkâri ve Van illerinden toplam 176 sporcunun katılımıyla Van Kalesi Atatürk Kültür Parkı’nda yapıldı. Atletizmi Geliştirme Projesi 1. Bölge Kros Yarışması’nda sporcular dereceye girebilmek için var güçleri ile mücadele ettiler. Yarışmalar 2003-2004 doğumlu küçük kızlar ve erkekler, 2001-2002 doğumlu yıldız kızlar ve erkekler kategorilerinde büyük çekişmelere sahne oldu. Atatürk Kültür Parkı’nda yapılan yarışmalar neticesinde dereceye giren sporculara ve takımlara madalya ve kupaları düzenlenen törenle verildi.


2003-2004 küçük kızlar kategorisi ferdi yarışmalarında Van sporcularından Zeynep Bayçınar birinci, Ağrı sporcularından Sevda Eşsiz ikinci, Berfin Uygar ise üçüncü olurken, 2003-2004 küçük kızlar kategorisi takım yarışmalarında ise Ağrı birinci, Kars ikinci, Bitlis ise üçüncü oldu. 2003-2004 küçük erkekler kategorisinde Kars sporcularından Alişan Öztürk birinci, Van sporcularından Muharrem Bilir ikinci, Berat Samet Enterili ise üçüncü oldu. 2003-2004 küçük erkekler kategorisi takım yarışmalarında ise Van birinci, Kars ikinci ve Bitlis ise üçüncü oldu. 2001-2002 yıldız kızlar kategorisi ferdi yarışmalarında Ağrı sporcularından Aslı Kızılkaya birinci, Muş sporcularından Berfin Barışer ikinci, Van sporcularından Bahar Yorgun ise üçüncü oldu. 2001-2002 yıldız kızlar kategorisi takım yarışmalarında ise Ağrı birinci, Bitlis ikinci Kars ise üçüncü oldu. 2001-2002 yıldız erkekler kategorisi ferdi yarışmalarında Van sporcularından Ömer Amaçtan birinci, Kars sporcularından Hakan Boğanlı ikinci ve Muş sporcularından Mezhur Güler ise üçüncü olurken, 2001-2002 yıldız erkekler kategorisi takım yarışmalarında ise Van birinci, Kars ikinci ve Ağrı ise üçüncü oldu.


Yapılan ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Nevzat İnanç, Atletizm İl Temsilcisi Enver Acar ve atletizm hakemleri tarafından verildi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Van’da yapılan ve sekiz ilden toplamda 180 sporcunun birbirleri ile kıyasıya mücadeleler sergileyerek farklı başarılara imza attıklarını söyledi. İnanç, “İlimizde yapılan Atletizmi Geliştirme Projesi 1. Bölge Kros Yarışması sonucunda il müdürlüğümüz atletizm takımı sporcularımızda iyi dereceler elde ederek, takım halinde iki birincilik elde ettiler. 16 Mayıs 2015 tarihinde Adana ilimizde yapılacak olan Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda ilimizi temsil edeceklerdir. Bu yarışmalar sonucunda dereceye giren bütün atletizm sporcularımızı tebrik ediyor, katılacakları Türkiye şampiyonası yarışmalarında ise kendilerine başarılar diliyorum” dedi.


Atletizm İl Temsilcisi Enver Acar ise, proje kapsamında Van genelinde okullar arası il birincilikleri ve farklı özel yarışmalar düzenleyerek sporcu taraması yaptıklarını belirterek, “Bu yarışmalar neticesinde yetenekli olan sporcularımızı tespit edip bu müsabakalarda ilimiz adına yarışıp güzel dereceler elde ettiler. Bugün sekiz ilin katılımı ile ev sahipliğini yaptığımız Atletizmi Geliştirme Projesi 1. Bölge Kros Yarışması’nda 180’e yakın sporcu mücadele etti. Bu yarışmalar sonucunda en güzel başarılara imza atan bütün sporcularımızı kutluyoruz. İlimizi temsil edecek il karması sporcularımıza başarılar diler, proje kapsamında bizlere ve dışarıdan gelen misafirlerimize vermiş olduğu desteklerinden dolayı başta il müdürümüz Nevzat İnanç Beye, okullarımıza, kulüplerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize, idarecilerimize ve hakemlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Editör: Wan Haber