Tuşba Belediyesi Sosyal Sorumluluk ve Kültürel Belediyecilik örneklerinden bir yenisine daha imzasını atıyor.

Eğitim ve Kültür Kenti Tuşba, yetenekleri toplumla buluşturmak için bir köprü kuruyor. Kişilerin ve toplumların en temel isteklerinden olan kendini ifade etme ve toplumuyla paylaşma duygusu hem ortak akıl hem de ortak kültür oluşturmanın mihenk taşıdır.

Bu bağlamda Tuşba Belediyesi geleneksel olması hedefiyle fotoğraf yarışması düzenliyor. Herkese açık ve farklı gruplar arasında düzenlenecek yarışmayla, kültür festivaline dönüşecek bu organizasyonla duyguların, fikirlerin ve eserlerin sadece yarışması değil; kardeşlik, sevgi, paylaşım, muhabbet, anlayış ve birlikteliğin hayatımıza katma değer sunduğu birlik ruhunun manasına yaraşır kollektif duygulara ulaşması hedefleniyor.

Ana teması "Kardeşlik" olan yarışmada kardeşlik olgusunun unutulduğu ve bir o kadar ihtiyaç duyulan bu günlerde, bu olguya tekrar vurgu yapabilmek adına kardeşliğin karındaşlıktan da öte hatta insana bile has olmanın da ötesinde farklı anlamlara geldiğini görebilmek için düzenlendiği belirtildi.

Tuşba Belediyesi ve Van Fotoğrafçılar Derneğince 2 Mayıs tarihinde başlatılan yarışmaya yoğun katılım devam ediyor. Yarışmanın ilan tarihinden bu güne çok yoğun bir fotoğraf katılımı olduğu belirtilirken her geçen gün bu sayının arttığı ifade ediliyor. Fotoğraf yarışması tarafsız ve profesyonel bir jüri ile düzenlenen yarışmaya Tuşba Belediyesi çalışanları ve Van Fotoğrafçılar Derneği üyeleri katılamayacak. Düzenlenen kardeşlik temalı fotoğraf yarışmasının başlama tarihi 02 Mayıs 2016, son başvuru tarihi 22 Temmuz 2016, seçici kurul değerlendirmesi 23 Temmuz 2016, sonuçların açıklanması 25 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşecektir. Düzenlenen yarışmada seçici kurul olarak (jüri) Adem Sönmez (Fotoğraf Sanatçısı), Ali Aşılı (Fotoğraf Sanatçısı), Doç. Dr. Fevzi Özgökçe (Tuşba Belediye Başkanı), Tayfun Çiftci (Van Fotoğrafçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı) ve Prof. Dr.Zeki Taştan (YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı) görev alacak. Düzenlenen yarışmanın sonucunda dereceye giren yarışmacıların ödüllendirilmeleri ise şu şekilde olacak; 1.’lik ödülü: 3 bin TL, 2.’lik ödülü: 2 bin TL, 3.’lük ödülü: bin TL ve sergileme 30 adet 50 TL olarak belirtildi.
Bölgede ilk defa böyle anlamlı bir yarışmanın düzenlendiğini belirten Van Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Tayfun Çiftçi, ''Gerçekten çok anlamlı ve çok güzel bir yarışma oluyor. Çok sayıda katılımın olması bizleri çok mutlu ediyor. Bu denli güzel yarışmalar bundan sonra da düzenlenecek yarışmalara çok güzel örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Tuşba Belediyesi’ne böyle bir etkinlikte önayak olduklarından dolayı başta Belediye Başkanı sayın Fevzi Özgökçe olmak üzere emeği geçen tüm Tuşba Belediye çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, ''Bölgemizde kardeşlik duygularını canlandırmak ve bölgenin huzurunu ve refahını göstermek, Muhabbet şehri Van’ı tüm dünyaya tanıtmak amacı ile bu yarışmayı düzenlemekteyiz. Ayrıca bu yarışmamız neticesinde kardeşlik duygularının daha çok canlandırılması ve bölgenin güzelliğini,huzurunu tüm dünyaya aktararak bölgenin turizmine katkıda bulunabilmek, Çok farklı bölgelerden çok farklı kesimlerden yörenin farkındalığını ve güzelliklerine ulaşabilmek en büyük hedeflerimizdendir. Fotoğraf ile gördüğümüz güzellikleri herkese gösterebilmek, Yarışmalar ile sanat ve sanatçıların ifadelerini sunma ve toplumla paylaşabilmesine yardımcı olmak, özellikle Genç fotoğrafçıların önünü açmak ve onları teşvik etmek, Toplumsal olaylar karşısında sanatsal ifadenin gücü ve birleştiriciliğini gösterebilmek. Bu bağlamda emeği geçen başta emek harcayıp bu yarışmaya eserleriyle katılanlara, Van Fotoğrafçılar Derneğine ve tüm jüri üyelerimize çok teşekkür ederim. Özellikle yaptıkları çok yüksek katılımlarından dolayı yarışmacı kardeşlerime tekrar üstün başarılar diler katkılarından dolayı teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber