YYÜ Araştırma Hastanesinin yerindeki boş arazide bir parkın oluşturulacağı müjdesini de veren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, şöyle konuştu:
“İpekyolumuzun parklara ve yeşil alanlara ihtiyacı var. Bu nedenle eski araştırma hastanesi olarak bilenen 8 dönümlük alanda kent park uygulamasını yapacağız. Bu parkla ilgili proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Şu anda ihale aşamasına getirdik. İnşallah yaz mevsimi bitmeden ihalesini yapacağız.”

Oluşturulacak parkın down sendromlular tarafından işletileceğini belirten Öztürk, “Down sendromlular tarafından işletilecek bu parkta, çocuklara yönelik oyun alanları, basketbol ve voleyboldan oluşan açık spor alanları, yürüyüş alanları, bisiklet alanları olacak. İnşallah 2 ay içerisinde bu parkımızın da temelini atmış olacağız. Bu kapsamda bizlere destek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İpekyolu Belediyesi olarak köylerde de parkların oluşturulduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Öztürk, “16 çocuk parkının kurulumunu köylerimize yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımız için, ailelerimiz için yeşil alan çok önemli. Bizlerde belediye olarak vatandaşlarımızın ailesiyle birlikte oturacakları nezih mekanları oluşturmak adına bu tür çalışmalarımızı ara vermeden yapıyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber