Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan 'Ağrı Polikliniği'ne olan ilginin her geçen gün daha da arttığı belirtildi.
Türkiye'de çok az illerde bulunan Algoloji (ağrı birimi) Polikliniği'nin Van'da yaşanan depremden sonra açıldığını belirten Anestezi Uzman Dr. Edip Gönüllü, vatandaşların ilgisinin her geçen gün daha da arttığını söyledi. Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Dr. Gönüllü, "Biz burada kronlaşmış ağrıları hafifletmek ve yeni başlayan ağrıları da tamamen bitirmeye çalışıyoruz. Amacımız insanlara ağrısız bir hayat sağlamak. Ağrısı olanların düzenli bir uyku uyulmaları ve günlük işlerini yapabilmelerini sağlamaktır. Bunun için çalışıyoruz" dedi.
Ağrı Polikliniği görevinin insanların ağrıdan kaynaklı ızdıraplarını azaltmak, hayat kalitesini artırmak olduğunu belirten Dr. Gönüllü, "Ağrı bilimi birçok hastalık grubu ile ilgilenmektedir. Baş ağrısından bel ağrısına, kanser ağrısından eklem ağrılarına, zonadan şeker hastalığına bağlı ağrıya geniş bir yelpaze içinde ağrı bilimi ilgilenmektedir. Bize sadece Van'dan değil çevre illerden de hastalar geliyor. Şu anda mevsim kış olması nedeniyle hastalar evlerinden pek çıkamıyorlar, ama yaz ayarlında hasta sayısının daha da aratacağını düşünüyoruz. Geçen ay yaklaşık 650 kişi bize başvurdu. Bu rakam gün geçtikçe daha da artacaktır" şeklinde konuştu.
(Yİ-MSA-Y)

29.01.2013 12:28:31 TSI

Editör: Wan Haber