Van’ın Edremit ilçesine bağlı Yüniplik Mahallesi’nde bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki Burkan Baştin, kaldırıldığı Akılı Hastane'nin acil servisinde doktor ve cihaz bulunmadığı gerekçesiyle 6 saat bekletildi. Çocuğun ölüm riskine rağmen gerekli sorumluluğu almayan hastane yönetimi ailenin görüşme talebini ise reddetti. 

6 saat boyunca hastanenin acil servisinde bekletilen Baştin ailenin isyanı sonucunda ambulans ile Elâzığ’a gönderildi. Baştin'in dedesi Şemsettin Baştin duruma tepki göstererek, “Ben burada 6 saat ailemle bekliyorum. Çocuğum ağır yaralı kimse ilgilenmiyor, doktora 'Çocuğum ağır yaralı bir şey yapın' diyorum bana doğru dürüst cevap bile vermiyor” dedi. 

Milyonlarca lira harcanarak açılışı yapılan hastanede gerekli sağlık cihazlarının bulunmadığını söyleyen Baştin, “Milyonlarca para harcandı doktor ve cihaz göndermemişler. Bir ağır hasta olduğu zaman stajyer doktorlar bakıyor, bunun için Van halkı mağdur oluyor. Aileler bu yüzden perişan oluyor” diye konuştu. 

Hastanede yeterli doktor olmadığını söyleyen Bastin, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, geldi burada açılışı yaptı sonra çıkıp gitti, hastanenin eksiklerine bakmadı. Akıllı hastane yapmışlar kimse bir eksiği var mı diye sormuyor. Artık yeter bu halkın sağlığı ile oynamasınlar” diye tepki gösterdi.

Editör: Wan Haber