Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonu’nda ulusal ve yerel basın mensuplularıyla bir araya gelen işletme sahibi Yusuf Konak, Van’da halka yakışır bir kahvaltı salonu açma sözü verdiğini ve bugün bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Konuşmasında Van kahvaltınsın önemine değinen Konak, dünyada bir öğün yemek ile meşhur olan tek yerin Van olduğunu vurguladı. Van kahvaltısının patentini almak için çalışmalara başladıklarını da ifade eden Konak, “Mutlaka Van kahvaltısının patentini alacağız. Patenti aldıktan sonra da 7 kilometre uzunluğunda bir kahvaltı sofrası oluşturacağız” dedi.

Kahvaltı salonunda vatandaşların rahat edebilmesi için her şeyi düşündüklerini dile getiren Konak, “Çocuk oyun alanından, emzirme odasına, sıra gecesi köşesinden engelliler için WC’ye kadar her şeyi hazırladık. Böylece buraya gelen vatandaşlarımız rahat bir kahvaltı yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Van kahvaltısının her yerde farklı menülerden oluşturulduğunu, bununda gerçeği yansıtmadığını dile getiren Konak, “Türkiye’nin her yerinde kahvaltı salonları açıldı. Bu beni son derece üzdü. Van kahvaltısının dışında olduğu için ben ona çakma Van kahvaltısı lakabını taktım. Gerçek Van kahvaltısı kaymaktır. Otlu peynir olmazsa olmazlarımızdandır. Van cacığı, kavut, mırtoğa, gencerok, helva. Bunlar bizim olmazımızdır. Kahvaltı Yusuf Konak’ın değil, Van’ındır. Sloganımızda; ‘Van güzel, kahvaltı Van’da güzel’. Ne pahasına olursa olsun kahvaltı Van’ındır. Bunun patentini mutlaka alacağız. Van’da kahvaltı bayramını, kahvaltı şölenini kuracağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra basın mensuplularına kahvaltı salonunu gezdiren Konak, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Wan Haber