Wan Haber Merkezi

2015 yılında aileler için 34 sera kuran Van Büyükşehir Belediyesi, 2016'da ise 18 adet sera kurulumu gerçekleştirdi. Van Büyükşehir, iki yıl içerisinde toplam 52 sera kurarak ihtiyaç sahibi ailelere teslim etti. 

Van merkez ile ilçelerinde yoğun göçün yaşandığı ve değişik nedenler ile köylerine geri dönemeyen, yüksek yoksulluk riski altında bulunan nüfusun, üretime geçerek istihdamlarını ve gıda güvenliklerini sağlamak amacıyla Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülen "Seracılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi" devam ediyor. 2015 yılında hayata geçirilen, İpekyolu, Tuşba, Edremit, Başkale ile Özalp İlçe sınırları içerisinde yer alan ve daha çok şehir çeperlerinde bulunan ailelerin evlerinin önüne 34 adet seranın kurulumunu yapan Van Büyükşehir Belediyesi, bu yılda 18 aile için seralar kurdu. Bu seralarda sezonu içerisinde yoğun sebzecilik (her türlü yeşillik, domates, biber, salatalık, fasulye, kabak ve patlıcan) faaliyetleri yapılarak üretilen ürünler öncelikle ailelerin günlük ve kışlık ihtiyaçlarının karşılanmasında değerlendirilirken, üretim fazlası ürünler is e taze olarak piyasaya sunuldu.

2016 yılı içerisinde ise projenin devamı niteliğinde 9 ilçeye 18 adet 255 metrekarelik ve tam donanımlı seralar kurun Van Büyükşehir Belediyesi, kurduğu seraları ailelere teslim etti. Erciş, Muradiye, Çaldıran, Özalp, Saray, Başkale, Gürpınar, Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde kurulan seralarda üretimler başlarken, aileler Van Büyükşehir Belediyesi'ne bu hizmetinden dolayı teşekkür etti. Kış boyunca ailelere seralar ile ilgili eğitimler de verecek olan belediye, böylelikle çiftçilerin üretime geçmeleri için önemli bir hizmet daha sunacak. 

Editör: Wan Haber