Hüsrevpaşa İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen bisiklet teslim törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Taşyapan, teknoloji ile birlikte insanların artık hareketsiz bir yaşam sürdüğünün altını çizerek, “Hayatımıza araçların girmesi, asansörlerin gelmesi, bilgisayar, telefon ve tablet derken hareketsiz bir hayata doğru gidiyoruz. Bu hareketsiz hayat, yetişkinleri olduğu kadar çocukları da esir alıyor. Eskide sürekli dışarıda oynayan çocuklar, artık bu zamanda bilgisayarını alıp odasına çekiliyor ve saatlerce onun başında oturuyor. Dolayısıyla hareketsiz bir yaşam sürüyor. Bunlar mutlaka ki teknolojinin hayatımıza getirdiği imkanlardır. Bunlar kullanılmasın demek doğru değil ama mutlaka günlük aktivitelerimizi, belli saatlerde yürümeyi ve bisiklet sürmeyi ihmal etmeyelim” dedi.


‘Sağlıklı beslen hareket et mutlu yaşa’ sloganı ile başlatılan projenin insanlara güzel tavsiyelerde bulunduğunu vurgulayan Taşyapan, “Önce kendimiz yapalım ve çocuklarımıza da bu alışkanlıkları kazandıralım. Bu duygularla hepinize hareketli, sağlıklı, mutlu bir yaşam, projenin okullarımıza da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Halk Sağlık Müdürü Yakup İmren ise, hareketli hayatın insan hayatındaki önemine değinerek, “Model çağın pasivize ettiği hayatımıza ne kadar hareket katarsak hem ruhen hem bedenen hem toplum olarak çok iyi seviyelere ve mutlu bir yaşama gideceğiz. Bunun için Sağlık Bakanlığı’mızın çalışmaları ve diğer bakanlıklarla protokol imzalamasını öngörerek bize gönderdiği bisikletleri Van’da öncelikli Milli Eğitim Müdürlüğü’müze önümüzdeki hafta da üniversitede yapacağımız protokol töreni ile dağıtacağız. Geleceği daha hareketli, daha mutlu bir hayat temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren ile İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin'in protokolü imzalamasının ardından bisikletler okul yetkililerine teslim edildi.


Okullarda bisiklet dersi uygulamasının her anlamda olumlu olduğunu belirten Nisa Türktam adlı öğrenci, “Bisiklet sürmek çok güzel. İnsan kendini özgür hissediyor. Bunun yanında artık şehirlerde kentleşme olduğu için alanlar kalmadı. Okullarda böyle bir projenin olması bence çok iyi” dedi.
Sümeyye Anaç adlı öğrenci ise, “Yeşil alanların yok olması ile beraber bizlerin bisiklet sürmesi de kısıtlanıyor. Oysa bisiklet sürmek hem obezite hastalığının önüne geçiyor hem de kendimizi rahat ve özgür hissetmemizi sağlıyor” diye konuştu.


Velat Aydın adlı öğrenci de, “Bazı arkadaşlarımız maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle bisiklet alamıyor. Bu arkadaşlarımız da artık bu proje çerçevesinde bisiklet sürebilecektir” şeklinde konuştu.


Tören, okul yetkililerine bisikletlerinin dağıtılması ile sona erdi.

Editör: Wan Haber