Konuyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan ÖSYM Van İl Koordinatörü Atilla Temur, “32 bin öğrencimiz 124 okul ve 2 cezaevinde sınav heyecanı yaşadı. Okullarımızda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Sınavımız gayet huzuru bir şekilde sona erdi. Merkez 4 ilçemizde sınav yapıyoruz. Bunun yanı sıra Erciş ilçemizde de sınav yapıldı. Ancak Erciş ilçemize ait bilgiler bizde mevcut değil” dedi.

Sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gelen öğrenciler, tek tek üst aramasından geçirilerek salonlara alındı. Heyecanlı olduklarını dile getiren öğrenciler, hedeflerinin iyi bir üniversite olduğunu ifade ettiler. Okulların bahçelerinde çocuklarını bekleyen aileler ise bol bol Kur’an okuyup dua ettiler. Tüm öğrencilere başarılar dileyen veliler, “Kızımı getirdim sınava bu sene ikinci girişi bakalım Allah hayırlısını nasip etsin inşallah cümlesine bizimkine de heyecandan hiçbir şey de yiyemedik doğru düzgün ben ondan daha heyecanlıyım. Gece hiç uyumadım. Kızım sınava girdi heyecanlıyım. İnşallah vatanına milletine hayırlı evlat olur. Elimizden geleni yaptık artık gerisi rabbim inşallah merhametiyle yardımcısı olur. Artık elimizden sınava koyarken gözyaşlarımı tutamadım. Şu an duadan başka bir şey gelmiyor. Kuzenimle geldim sabah erken kahvaltısını ben hazırladım yemedi. Heyecanla bekliyoruz. Bakalım hayırlısı” dedi.

Sınavdan çıkan öğrenciler ise sınavın önceki yıllara göre daha kolay olduğunu ifade ettiler. Tek oturumda yapılan sınav, saat 10.00’da başladı ve 160 dakika sürdü.

Editör: Wan Haber