Peygamber Efendimizin (sav) unutulmaya yüz tutmuş sünnetlerinden olan itikâf sünnetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Efendimiz Hz. Muhammed (sav) Ramazanın son 10 günü girince o son 10 günü diğer vakitlere göre daha iyi değerlendiriyordu. Arvas, "İtikâf dediğimiz hadise son 10 günde cami ve ya cami hükmünde olan bir yerde dışarı çıkmamak, dünyevi bir şey konuşmamak şartıyla, Kur’an okumak, zikir çekmek, ibadet etmek ve tefekkür etmekle birlikte ramazanın son 10 gününü cami veya cami hükmünde olan bir yerde geçirmeye denir. İtikâf aynı zamanda bir inzivadır. İnziva ise; kişinin Rabbine karşı daha fazla zaman ayırıp ibadet etmesidir. İtikâf Rabbani bir medresedir diyebiliriz. Çünkü mü’minlerin kendisini yenilemesi için bir zaman dilimidir itikâf yeniden bir diriliştir aslında” dedi.

"VAN'DA 317 NOKTADA İTİKAF YAPILACAK "

Van’da itikâf için 317 noktada hazırlık yapıldığını hatırlatan Arvas, “Bizler de il müftülüğü olarak ilimizde bulunan 317 noktada itikâf için cami tespit ettik. Bu anlamda hazırlıklarımız devam ediyor. İtikâf sünnetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız ilçe müftülüklerimize başvurarak kendisine en yakın camiyi öğrenebilir. Allah şimdiden yapacakları ibadetleri kabul etsin” dedi.

Öte yandan Şafii mezhebinde sünnet, Hanefi mezhebinde ise farzı kifaye olan itikâf ibadetinin belirli şartlarda bayanlar tarafından da icra edilebileceği belirtiliyor.

Editör: Wan Haber