Van'da muhtarlık seçimi sırasında 3 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince 3'er kez ömür boyu ve 93'er yıl hapis cezası aldıkları için duruşma salonundan çıkıp kaybolan Mehmet Kasım Beyaztaş, Enver Beyaztaş ile Tahir Atlı, yaklaşık 1 yıl sonra Ağrı'nın Patnos ilçesinde yakalandı. 47 dakika önce Van'da muhtarlık seçimi sırasında 3 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince 3'er kez ömür boyu ve 93'er yıl hapis cezası aldıkları için duruşma salonundan çıkıp kaybolan Mehmet Kasım Beyaztaş, Enver Beyaztaş ile Tahir Atlı, yaklaşık 1 yıl sonra Ağrı'nın Patnos ilçesinde yakalandı.

Olay, 26 Aralık 2009 günü Ilıkaynak köyünde meydana geldi. 29 Mart yerel seçimlerinde Halis Güleryüz ve Tahir Eskioba'nın muhtar adayı olduğu Ilıkaynak Köyünde oy kullanırken kavga çıktı. Muhtar adayı Halis Güleryüz'ün oğlu Mehmet Güleryüz'ün öldüğü silahlı kavganın ardından 2 aile arasında husumet ve kan davası başladı.

26 Aralık 2009 tarihinde Eskioba ailesinin yakınlarından 9 kişinin bulunduğu 2 otomobile, köy girişinde pusu kuruldu. Açılan ateşte Aziz Eskioba, oğlu Eyüp Eskioba ve İbrahim Entereli öldü, 3 kişi yaralandı. Araçlarda bulunan 3 kişi ise yara almadan kurtuldu. Olayla ilgili dava güvenlik nedeniyle Zonguldak'a alındı.

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Mayıs 2015 günü görülen duruşmada 4'ü tutuklu 17 sanık hakkında karar verildi. Karar için verilen ara sırasında Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS ile duruşmaya katılan 8 tutuksuz sanık salondan ayrılarak gitti. Aranın ardından duruşmaya devam edilirken, Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki tutuksuz sanıkların ayrıldığı tutanaklara geçirildi. Mahkeme salonundan kaybolan, 'Tasarlayarak ve kan gütme saikiyle birden fazla kişiyi öldürme ve birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış öbür boyu ile 93'er yıl hapis cezasına mahkum edilen Mehmet Kasım Beyaztaş, Enver Beyaztaş ile Tahir Atlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Öldürülen kişilerin bir yakını, üç hükümlünün Patnos'ta bulundukları adresi güvenlik kuvvetlerine bildirdi. Bunun üzerine Patnos'un Çay Mahallesi'ndeki tek katlı bir eve geçen 5 Mayıs günü saat 05.00 sıralarında polis tarafından baskın yapıldı. Tek katlı evde yakalanan 61 yaşındaki Tahir Atlı, 51 yaşındaki Mehmet Kasım Beyaztaş ve 50 yaşındaki Enver Beyaztaş tutuklanarak cezaevine kondu. 

Editör: Wan Haber