Bahçesaray Anadolu Çok Programlı Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olan Ferit Doğan Şur’un, ‘Örgüte adam kazandırma’ gerekçesiyle tutuklamasına tepki gösteren İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, bölgede doğup ve büyüyen bir eğitmenin bölgedeki öğrencilere sahip çıkması ve onlarla ilgilenmesi kadar doğal bir şey olmadığını belirterek, “Bir eğitimci elbette kendi öğrencileriyle okul içinde ve okul dışında ilgilenmesi kadar doğal bir şey yoktur.  Bahçesaray Emniyet Müdürlüğü olayı yanlış anlamış. Yanlış anladıklarına inanıyoruz. Bu olayı başka yerlere bağlamışlar. Nitekim baktığımız da eğitime ve öğrencilerine sevdalı bir öğretmeninin kendi öğrencilerini başka bir yerlere yönlendirmesine inanmıyoruz” dedi.

Bahçesaray Anadolu Çok Programlı Lisesi’ne 3 ay önce atanan Beden Eğitimi Öğretmeni Ferit Doğan Şur, ‘Örgüte adam kazandırma’ gerekçesiyle tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Yıllarca çok sevdiği öğretmenliğe atanmak için mücadele eden Şur, 3 ay önce Bahçesaray Anadolu Çok Programlı Lisesi’ne beden eğitimi öğretmenliğine atandı. Tüm ailenin yükü omuzunda olan Sur, hasta olan babasına, annesi ve okuyan iki kardeşine bakıyordu. Tek isteği çok sevdiği mesleği olan öğretmenlik yapmak ve ailesine bakmaktı. Bu ağır yükü omuzunda taşıyan Şur, 23 Mayıs günü okul bahçesinde kadın bir öğretmeni tartaklayan sivil polislere müdahale ettiği iddiasıyla gözaltına alınıyor. Bu olayın ardından yeniden gözaltına alınıp,  ‘Örgüte adam kazandırma’ gerekçesiyle tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderiliyor.

‘Duyarlı olan herkesten destek bekliyoruz’
Beden eğitimi öğretmeni Ferit Doğan Şur’un annesi Nubar Şur, oğlunun 3 ay önce öğretmenliğe atanarak Bahçesaray’a geldiğini belirterek, 23 Mayıs günü oğlumun gözaltına alınıp tutuklandığını söyledi.  Oğlunun gözaltına alındıktan 2 gün sonra görebildiklerini söyleyen Anne Şur, oğlunun işlemediği bir suçtan dolayı tutuklandığını ifade etti. Hukuki destek alabilmek için İHD Van Şubesi’ne başvuru yaptıklarını belirten Anne Şur, “Duyarlı olan herkesten destek bekliyoruz. Oğlum atanmak için yıllarca çalıştı. Şimdi atandı göreve başladı. Ama öğretmenliğini yapamadan tutukladılar. Tüm ailenin yükü oğlumun omuzundaydı. Babası zaten hasta, iki kardeşi okuyor. Yani tüm aileye o bakıyordu. Oğlumun tutuklamasının tek nedeni şiddet gören kadın bir öğretmen yardım etmesidir. Birkaç kişi okul bahçesinde kadın bir öğretmeni tartaklıyormuş. Oğlumda kadın öğretmenle kavga eden kişilere, ‘neden kadına şiddet uyguluyorsunuz, kadın dövülür mü? ’, onlarda oğluma, ‘kadın olmuşta ne olmuş, biz polisiz’   Oğlumda kadına öğretmene yapılan şiddeti kabul etmediği için müdahale ediyor. Bu olaydan dolayı oğlumu gözaltına alıyor. 5 saat boyunca gözaltında tutuluyor ve daha sonra serbest bırakılıyor” dedi. 

‘Ailemizin tüm yükü onun omuzundaydı’
Şur konuşmasını şöyle devam etti: “Bu olayın devamında 23 Mayıs’ta yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı. Tutuklama gerekçesi ise, ‘Örgüte adam kazandırma’ kesinlikle oğlumun herhangi bir örgütle ilişkisi yoktur. Zaten ailemizin tüm yükü onun omuzundaydı. Ailesine bakması gereken bir öğretmen, kesinlikle bu işleri yapmaz.”
 KAYNAK: Vanipekyoluhaber.com

Editör: Wan Haber