Alınan bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde Otogar Kavşağı karşısındaki Dünya Market’te meydana geldi. Gece saat 02.00 sıralarında marketin arka kapısını levye ile kıran hırsızlar, içeri girerek yağ, şeker, sucuk, sigara ve kasadaki paraları alarak kayıplara karıştı. Sabah marketi açtığında durumu fark eden Dünya Market işletme sorumlusu Engin Eminoğlu, “Sabah marketi açtığımda kasaların, torbaların yerde olduğunu, sigara rafının boş olduğunu ve yerdeki kasaların kırık olduğunu gördüm. Hemen durumu polise bildirdim” dedi.


Hırsızların yaklaşık 200 bin TL tutarında gıda malzemesi ve para aldığını ifade eden Eminoğlu, “Hırsızlar şeker, yağ, sucuk ve sigara reyonunu olduğu gibi boşaltmışlar. Bunun yanında dün gün boyunca toplanan ve kasada bırakılan tüm paraları da alıp gitmişler” ifadelerini kullandı.


İldeki esnafın halinin zaten perişan olduğunu dile getiren Eminoğlu, “Zaten il esnafı iş yapamıyor, nakit para dönmüyor. Birde bu tür olayların olmasından dolayı insanın bu memlekette iş yapası gelmiyor. Açıkçası insanın eli ayağı soğuyor. Yetkililerden bu tür sorunlar karşısından kalıcı çözümlerin bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber