Van Devlet Tiyatrosu Sanat Çadırı’nda düzenlenen konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Arap, Ermeni, Kürt, Türk, Azeri, İranlı, Gürcü ve Afgan kökenli kişilerin görev aldığı koro, 20 dilden şarkı seslendirdi. Konser sonrası açıklama yapan AKSM Başkanı ve koro şefi Necdet Bayat, 20 dilde seslendirdikleri şarkılarla dünyaya ve ülkeye barış, kardeşlik ve sevgi mesajı vermeyi amaçladıklarını belirtti. Ortadoğu'da kültürlerin binlerce yıl barış ve kardeşlik içinde yaşadığına dikkat çeken Bayat, "Diller üzerinden savaş çıkaranlara karşı verdiğimiz konser, aslında bir protestodur. Koroda Arap, Ermeni, Kürt, Türk, Azeri, İranlı, Gürcü, Afgan arkadaşlarımız var" diye konuştu.


35 kişilik koronun Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Arapça, Azerice, İbranice, Lazca, Soranice, Ermenice, Süryanice, Çerkezce, Beloci, Kelvori, Şimali, Cinobi, Rusça ve Farsça'nın da aralarında bulunduğu 20 dilde şarkılar seslendirdiğini ifade eden Bayat, "Önceki konserde 10 dilde eserler seslendirmiştik. Bu yıl 10 dil daha ekleyerek 20 dil yaptık. Önümüzdeki yıl farklı diller ekleyeceğiz. Buradan tüm dünyadaki insanların bir arada yaşayabileceği mesajını veriyoruz. Dili, dini, fikri ve düşüncesi ne olursa olsun birlikte yaşamaya bir mesajdı bu akşamki konserimiz. Yurt içi ve yurt dışı konserlerimiz de olacak" ifadesini kullandı.

Koroda yer alan anne adayları Zozan Özgökçe ve Şirin Kasımoğlu Öter için doğumlarının yakın olması dolayısıyla salon dışında ambulans bekletildi.

İzleyiciler de beğenilerini dile getirerek bu tür konserlerin sayısının artmasını istedi.

Editör: Wan Haber