YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Konferans Salonu’nda düzenlenen programa bölgeden 11 aşık katıldı. Açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Demirel, Anadolu’da oluşan aşıklık geleneğinin şekillenip bugünkü biçimini almasında tarihin, kültürel mirasın ve sosyal çevrenin rolünün önemli olduğunu vurguladı. Aşıklığın kendine özgü icra töresi, geleneğe dayalı yapısı, aşık olmak ve aşıklığı sürdürmek için uyulması gereken kuralları olan bir gelenek olduğunu belirten Demirel, “Bu geleneğin ürünleri, toplumun yaşama biçimine, olaylar ve durumlar karşısındaki tavrına, çevresine ve dünyayı algılayışına ışık tutar” dedi.


YYÜ olarak aşıklık kültürünü yaşatmak ve gelecekteki nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini ifade eden Demirel, “Aşıklarımızı ve aşıklık geleneğini yeni nesillerle tanıştırmak ve buluşturmak, bunun yanında personel ve öğrencilerimizle bir araya gelerek kaynaşmak. Yoğun çalışma hayatı ile ders yükünün getirdiği yorgunluğu az da olsa gidermeyi ve moral bulmayı amaçladık” şeklinde konuştu.


Program, 11 aşığın şiir, mani ve türkülerini seslendirmeleriyle son buldu. Etkinliğe YYÜ personeli ile öğrenciler katıldı.

Editör: Wan Haber