Van’da ikinci el araç satışlarında durgunluk devam ediyor. Araba satıcıları piyasaların durgunluktan şikâyetçi olurken, alıcılar ise fiyatların biraz daha düşmesini veya istedikleri arabayı bulamamaktan, piyasada adeta yaprak kımıldamıyor. Van açık oto pazarında görülen kalabalık kur bir kalabalık olduğunu belirten araç sahipleri, vatandaşlar sadece piyasaya ve fiyatlara bakmak amacıyla gezdiklerini belirttiler. Mehmet Bildirici adlı vatandaş, baharın gelmesiyle piyasaların yavaş yavaş canlandığını ifade ederek, fiyatların aynı olduğunu, herhangi bir düşüş olmadığını belirtti. Bildirici, batıya nazaran Van’da fiyatların biraz daha yüksek olduğunu söyledi.


S.S. 2 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Yeni Mahalle, Karşıyaka Mahallesi Durağı Başkanı Nadir Daday ise, “Biz seçimlerden sonra bir canlılık olmasını bekliyorduk, ama maalesef yine durgunluk var. Baharın gelmesi ve seçimlerden sonra insanların beklentisi çok farklıydı. Ama eski kış gibi devam ediyor” dedi.


Araç satıcıların ortak görüşü ise, kalabalığın daha çok araç almayı değil de, fiyatların ne durumda olduğunu görmek amacıyla geldiklerini belirttiler. Satıcılar, bu da alımlara yansımadığını ve bir süre böyle devam edeceğini söylediler.

1-033.jpg

3-037.jpg

4-035.jpg

Editör: Wan Haber