Edinilen bilgiye göre Özalp ilçesine bağlı Seydibey köyünde ikamet eden 2 çocuk annesi Söngül Bakan (25), dün sabah saatlerinde kayınbiraderi Baki Bakan ile birlikte Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Bakan, hastanenin kafeteryasında kahvaltı yaptıktan sonra poliklinikteki doktora gitmek üzere kayınbiraderinin yanından ayrıldı. Aradan kısa süre geçtikten sonra Antalya’da çalışan ağabeyi Haki Bakan'ın kendisini arayıp yengesinin poliklinik önünde beklediğini anlattığını söyleyen Baki Bakan, “Ben de hemen yengemi aradım, nerede olduğunu sordum. O da beni acil servisin önünde beklediğini söyledi. Acil servisin önüne gittiğimde kimseyi göremedim. Cep telefonunu aradım, bu kez de ulaşılamıyordu. Ben de hemen köydeki aileme haber verdim. Ailemle polis merkezine gidip durumu bildirdik” dedi.


Diğer kayınbirader Ferit Bakan ise, olayı öğrenir öğrenmez Van'a geldiklerini ifade ederek, "İki gündür arıyoruz, izine rastlamadık. Acil servisin önündeki kameraların çalışmadığını öğrendik. Şu an bir şey bilmiyoruz. Kaçtı mı, kaçırıldı mı kendi imkanlarımızla araştırıyoruz" dedi.
Öte yandan aile, otogarda çalışan bir kişinin kadının fotoğrafını gördüğünde hemen tanığını ifade etti. Şahsın, dün öğle saatlerinde fotoğraftaki kadının otogara geldiğini, daha sonra da içerisinde iki kişinin bulunduğu 04 plakalı ticari taksi ile ayrıldığını söylemesi üzerine aile tekrar polis merkezine giderek durumu yetkililere bildirdi.

Editör: Wan Haber