Ağır kış şartları Doğu Anadolu Bölgesi'nde de hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, kar yağışından dolayı Van ve ilçelerinde kapalı bulunan 16 köy yolu İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipler tarafından açılıyor. Van’a 65 kilometre uzaklıkta bulunan Çakırbey köyüne bağlı olan ve kardan dolayı kapalı bulunan yaklaşık 2 bin 500 rakımlı Yukarı Taşoğlu mezrasının yolu yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu ulaşıma açıldı. Şantiye Şefi Necmettin Aslantosun, kapalı bulunan köy ve mezra yollarını ellerinden geldiğince aksatadan açmaya çalıştıklarını söyledi. Aslantosun, Yukarı Taşoğu mezrasının Van’ın en yüksek rakımlı bölgesi olduğunu ifade ederek, “Rakım yüksek olunca her esintiden dolayı yol kapanıyor. Biz de yolu açık tutmak için ve vatandaşların mağdur olmamaları için elimizden gelenin gayreti gösteriyoruz. 3 yıl önce buranın yolunun açmaya çalıştığım zaman içerisinde bulunduğum araç çığ altında kaldı. Allah’a şükürler olsun burnumuz kanamadan kazadan kurtulduk” dedi.


Mezra sakini Ahmet Kartal ise, yaşadıkları yer yüksek rakımlı olduğu için hafif esen rüzgardan dolayı yollarının kısa sürede kapandığını söyledi. Kartal, İl Özel İdaresi ekiplerinin yolları açarak kendilerini mağdur etmediklerini ifade etti.
1 Mart 2008 tarihinde yol açma çalışmasını sürdüren bir greyder ile Şantiye Şefi Necmettin Aslantosun'un içinde bulunduğu servis aracının büyük bir bölümü yola düşen çığın altında kalmıştı. Olaydan yara almayan Aslantosun ile araç sürücüsü camlardan dışarı çıkmayı başarırken, kara saplanan araçlar rotatif kar küreme araçları ile çıkarılmıştı.

Editör: Wan Haber