Tuşba ilçesindeki Özen Adalı Anadolu Lisesi önünde başlayan gençlik yürüyüşüne Vali İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgükçe, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Salih Leymun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşü Askeri bandonu eşliğinde İskele sahilinde bulunan Yaşar Kemal Parkı’nda son buldu. Burada konuşan Vali Taşyapan, 19 Mayıs 1919 tarihinin en sıkıntılı yıllarımızdan biri olduğunu söyledi. Vali Taşyapan, “Yurdumuzun her tarafı işgal edilmişken, o yıllarda Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yurdumuz işgalcilerden kurtarıldı. 19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Gençlik Bayramı kabul edildi. O yıllardan sonra Gençlik Haftası ve Gençlik Şöleni olarak kutluyoruz. Bugün de farklı etkinliklerle Van Gölü kenarında güzel bir havada etkinlikleri kutluyoruz. Tüm gençlerin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum" dedi.


Burada farklı kurum ve kuruluşlar tarafından açılan stantları gezen Vali Taşyapan ve beraberindekiler, sporcuların gösterilerini izledi. Ardından halkoyunları gösterisi sahnelendi. Çalınan müzikler eşliğinde gençler halay çekip oyunlar oynadılar.

Düzenlemen yarışmalarda derece alanlara ödüllerinin verilmesinin ardından etkinlikler sanatçı Berdan Mardini konseriyle devam etti.

 

BAŞKALE’DE 19 MAYIS COŞKUSU

Başkale ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.
Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı kutlamalar, daha sonra Başkale Şehir Stadyumu’nda devam etti. İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Hamza Köse, Cumhuriyet Savcısı Faruk Kaynak ve kurum amirlerinin katıldığı program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Şiirlerin okunduğu, dans ve halkoyunları gösterilerinin sunulduğu program, yapılan yarışma ve turnuvalarda dereceye giren öğrenci ve takımlara çeşitli hediyelerin verilmesiyle çekilen halaylarla son buldu.

Editör: Wan Haber