İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen icazet töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yoğun katılımın yaşandığı programa konuşmacı olarak katılan Van Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Ali Arslan, “Gençlerin en hayırlısı Kur’an ve sünnet ile yaşayanıdır. Genç kızlarımızın en hayırlısı kendisini Hz. Aişe’ye ve Hz. Fatıma’ya benzetenlerdir. İlimde, irfanda, terbiyede onlara benzeyenler en hayırlı olanlardır. Biz gençlerimizi Kur’an ve sünnete göre hayatlarını idame ettirmeye davet ediyoruz. Bizim şu anki çabamız ve hizmetlerimiz de bundan ibarettir” dedi.

Şu ana kadar Van’dan yaklaşık 50 bayana icazet verildiğini belirten Arslan, “Bu yıl icazet alanlarla beraber yaklaşık 50 kızımız Van’da icazet almış oldu. İcazet alan kızlarımız bu memleketin hanımlarına Allah’ın davetini, Hz Resulullah’ın (sav) ahlakını ulaştıracaklar inşallah. Anne ve babalara tavsiyem, ‘İslam’da kadın hakları diye bir şey yoktur’ diyenlere inat özellikle kız çocuklarını İslami edeple yetiştirsinler ve İslam’ın kadına ne kadar önem verdiğini ve hiçbir şekilde teşhir ürünü olarak kullandırmadığını unutmamalarıdır” diye konuştu.

Sinevizyon gösterisi ve Semra Karaman’ın okuduğu duanın ardından 19 âlimeye icazetlerinin verilmesiyle program sona erdi.

3-575.jpg

Editör: Wan Haber