İlçe Müftülüğünce düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde ilçeye 20 kilometre mesafede bulunan Ovapınar Taziye Evinde ve 5 kilometre mesafede bulunan Karaoğlan Mahallesi’nde düzenlen toplu sünnette toplam 160 çocuk sünnet ettirildi.


İlçe Müftüsü Selim Duman yaptığı açıklama, “Mağdur ve çocuklarını ilçeye getiremeyen vatandaşlarımız başta olmak üzere hiçbir şart gözetmeksizin sünnet olabilecek her çocuğumuzu sünnet ettirerek üç yıldır sürdürdüğümüz geleneğimizi devam ettirmek istiyoruz. Bundan önce de Beydağı ve Babacan yerleşim merkezlerimizde çocuklarımızı sünnet ettirmiştik. Şimdi ise Ovapınar da iki mahalle ve Karaoğlan mahallemizde toplamda 160 çocuğumuzu sünnet ettirerek “Kutlu Doğum Haftası” etkinliğimizi başlattık.


Bayanlarımıza yönelik ayrı bir konferansımız olacak. Kan bağışı, kompozisyon ve şiir yarışmaları, kadınlara yönelik vaaz ve irşat programı, tüm vatandaşlarımızın katılabileceği karma Hz. Peygamber, din ve samimiyet programı, mevlit merasimi ve hatim duası gibi etkinliklerimiz olacak. 20 Nisan 2014 tarihinde ise programımızın sonunda sünnet merasimi olacaktır” dedi.


Sünnet olan çocukların velileri böyle bir etkinliğin kendilerini memnun ettiklerini belirtirken, sünnet olan çocukları ise bazıları korkmadıklarını, bazıları ise gözyaşlarına boğuldular.

Editör: Wan Haber