Van Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle ilgili “anayasayı ihlal”, “silahlı terör örgütü FETÖ/PDY yöneticisi/üyesi olmak” suçlarından soruşturmaların başlatıldığı belirtti.

Bu kapsamda şu ana kadar 223 şüpheli hakkında işlem yapıldığı  açıklamada, “Şüphelilerden 135’i tutuklanmış, 23 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, aramalara rağmen bulunamayan 12 şüpheli hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılmıştır. 52 şüpheli halen gözaltında olup, 1 şüpheli ise serbest bırakılmıştır. 

Tutuklanan 135 şüphelinin 42’si hakim-savcı, 5’i askeri hakim-savcı, 3’ü rütbeli asker, 29’u öğretim görevlisi, 51’i polis müdürü ve memuru, 2’si öğretmen olup 3 tutuklu ise kamu personeli olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hakkında adli kontrol kararı verilen 23 şüphelinin 7’si hakim-savcı, 1’i ceza infaz kurum personeli, 8’i polis müdürü ve memuru, 6’sı öğretim görevlisi, 1’i Diyanet personelidir.”

"52 şüphelinin gözaltına bulunduğu yinelenerek, “Şüphelilerden 30’u ceza infaz kurum personeli, 8’i rütbeli asker, 6’sı Milli Eğitim personeli, 1’i doktor, 1’i öğretim görevlisi olup, 6 şüpheli ise kamu personeli olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılan 12 şüphelinin 6’sı hakim-savcı, 2’si rütbeli asker, 1’i öğretim görevlisi, 2’si öğretmen olup, 1 şüpheli ise kamu personeli olmayan kişilerden oluşmaktadır. 1 adliye personeli ise serbest bırakılmıştır. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmalarımız devam etmekte, şüpheli sayısı ve uygulanan işlem sürekli olarak artmaktadır.” şeklinde belirtildi.

Kaynak: vandahaber.com

Editör: Wan Haber