Van’ın ev sahipliği yaptığı “11. Halk Oyunları Şenliği”, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce İskele Yaşar Kemal Parkı’nda gerçekleştirildi. Şenliğe; Vali İbrahim Taşyapan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç ve misafir illerin halk oyunu ekip idarecileri ile çok sayıda izleyici katıldı. Programda bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, “Bugün burada şefkat evimizde, sevgi evimizde kalan çocuklarımızın, devletimizin şefkatli ellerinde yetişen çocuklarımızın kendi hünerlerini, Van’da, Vanlı kardeşlerine, ablalarına, amcalarına sergilemek üzere geldiler. Onlar hem yetişiyorlar, hem hayata hazırlanıyorlar, hem okuyorlar, hem okullarında başarı gösteriyorlar. Aynı zamanda sosyal faaliyetler yapıyorlar. Bu sosyal faaliyetlerden bir tanesi de halk oyunları. Şimdi burada bir birlerinden güzel illerimizden gelen çocuklarımız her biri kurumlarını temsil edecekler bizde izleyeceğiz. Ve bu güzel illimizde de birkaç gün geçirecekler. Güzel bir organizasyon Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın, biliyorsunuz çok büyük hizmetler yapmaktadır.

Toplumumuzda şefkat ve merhamet yetiştiren bütün hizmetler onun çatısı altında birleştirildi. Gerek sevgi evlerimiz, gerek dezavantajlı guruplarımız onlara yapılan yardımlar, bakımlar hizmetler rehabilitasyon hizmetleri bu bakanlığımız ve il müdürlüğümüz tarafında yürütülüyor. Burada çalışan arkadaşlarımız hakikaten cefakârca çalışıyorlar. Çünkü toplumun dezavantajlı guruplarına hizmet ediyorlar. Bu hizmet şefkat gerektirir merhamet gerektirir. Ve içtenlikle yapmayı gerektirir. Bu hizmetleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Çocuklarda devletimize vatanımıza vatandaşlarımıza emanettir. Onları en iyi şekilde yetiştirerek hayatın her alanına hazırlamakta görevimizdir. Onlara gerektiğinde annelik, babalık ve ağabeylik yaparak onların her sıkıntılarında yanlarında olarak, yuvalarımızda uçtuklarından sonrada onları hayatın her safhasında yalnız bırakmayacağız. Ben dışarıdan gelen çocuklarımıza ve onları getiren öğretmenlerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.


Van’da misafir edilen Adana, Amasya, Ankara, Artvin, Bingöl, Burdur, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon’un yanı sıra, ev sahibi Van’dan şenliğe katılan halk oyunu ekipleri, kendi yörelerine ait oyunları canlı müzik eşliğinde sergileyerek izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Gösterilerin sonunda katılan tüm illere şenliğe katılım belgesi ve Van’ı temsil eden tablo hediye edildi. Program havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Editör: Wan Haber