Birçok kişi nikah tarihlerini bugüne aldırmak için uğraşırken, dünyaya gelen yeni bebekler ise annelerine sürpriz oldu.
Van Belediyesi Kültür Parkı Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Melih Çetin, vatandaşların nikahlarını kıymak için bazen özel günler belirlediklerini belirterek, “Her yerde olduğu gibi ülkemizde de özel günlerde nikah kıymak için talepler yoğunlaşıyor. 11.12.13 tarihi de bu özel günlerden biri. Bu tarihte nikahını kıymak için bize 17 çift müracaat etti. Biz de onların nikahını kıydık” dedi.

2013 yılı itibarıyla 3 binin üzerinde nikah kıydıklarını da ifade eden Çetin, “İlde kıydığımız nikahlar, Türkiye ortalamasının üstünde. Buna rağmen vatandaşlarımıza uzun süreli randevu vermiyoruz. Ortalama her gün 15 kişinin nikahı kıyılıyor. Bu da oldukça fazla bir sayı” ifadelerini kullandı.

Özellikle bu tarihi seçtiklerini belirten Çiğdem Dalkıran ile Işık Gezgin çifti ise, çok mutlu olduklarını söyledi. Işık Gezgin, “Bu tarihi özellikle beraber seçtik. Bundan sonraki dönemde daha güzel bir tarih olmadığı için özellikle ikimiz de anı olarak kalması için bu tarihi belirledik. Çok mutluyuz” dedi.

Çiğdem Dalkıran da çok mutlu olduğunu belirterek, “İyi ki bugünü seçmişim” ifadelerini kullandı.

Düğününün 6 Ekim 2014 tarihinde Balıkesir’de olacağını da dile getiren Dalkıran ve Gezgin çifti, tüm Van halkının düğüne davetli olduğunu söyledi.

Mutluluğunu kelimelerle ifade edemeyeceğini vurgulayan Nuriye Ceng de, “Değişik duygular içerisindeyim. Bu mutluluğu anlatmak yetmez, yaşamak lazım” şeklinde konuştu.

11.12.13’TE DÜNYAYA, "MERHABA" DEDİLER
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları ek hizmet binasında ise aynı tarihte birçok bebek dünyaya gözlerini açtı. Kimisi ilk çocuğunu kimisi ise sekizinci çocuğunu dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşarken, anneler, bebeklerinin 11.12.13 tarihinde doğmasının kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. İlk çocuğunu dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Sevci Atilla Akbulut, “İlk bebeğim olması ayrı bir heyecanlı. 11.12.13 olması da farklı bir duygu. Tarihi unutulmaz artık” dedi.

Sabah saatlerinde bir kız çocuğu dünyaya getiren Yıldız Dayan ise, “Eşim olsun, annem olsun, hepimiz şu an çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber