Aralarında İnsan Hakları Derneği (İDH) Van Şubesi'nin de yer aldığı Van Emek ve Demokrasi Bileşenleri öncülüğünde, Dünya Barış Günü dolayısıyla 1 Eylül tarihinde, Van Devlet Tiyatrosu yanında bulunan Musa Anter Parkı'nda bir etkinlik düzenleneceği kaydedildi.

"BEYAZ GİYSİ GİYİLECEK"

Katılımcıların barışı simgeleyen beyaz giysilerle katılım sağlayacağı belirtilen etkinlik 17.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Etkinliğin sloganı ise, "OHAL'e, darbelere ve savaşa karşı; çözüm demokrasi ve barış" olarak belirlendi.

"ÇAĞRI YAPILACAK"

Etkinlikle ilgili konuşan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, barış çağrısı yapacaklarını söyledi.

Sorunların demokrasi ve barış kültürü çerçevesinde çözülmesi gerektiğini belirten Melet, "O gün beyaz giysilerle ve beyaz tülbentlerle barışı dile getireceğiz. Ellerin tetikten çekilmesi çağrısı yaparak, bir araya gelinebilineceğini, konuşmak mümkünken savaşmanın doğru olmadığını söyleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

GENEL TALEPLER

Etkinlikte bir de basın açıklaması yapacaklarını ve tüm kesimleri barışa omuz vermek için etkinliğe beklediklerini ifade eden Melet, İHD ve bileşenler olarak genel taleplerinin, "Darbelere hayır! OHAL kaldırılsın! Siyasi tutuklular serbest bırakılsın. Tutuklu gazetecilere özgürlük… Çatışma ve operasyonlar son bulsun, diyalog ve çözüm hemen şimdi. İnsanca yaşam için barış ve demokrasi" temelinde olacağını kaydetti.

 Adil Harmancı - Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber