Van’da kurulması planlanan ve adı ‘ Van Zehra Üniversitesi’ olarak belirlenen ikinci üniversitenin Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’nda çıkarıldı. Edinen bilgilere göre Komisyonun gündeminin çok yoğun olduğu için tasarının bayram sonrasına bırakıldığı, iİkinci üniversitenin Van'a kurulacağı öğrenildi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı kabul etti.

Tasarı, Komisyonda eklenen ve çıkartılan maddelerle birlikte 85 maddeye ulaştı. Aralarında Fenerbahçe Üniversitesi de olmak üzere Eskişehir Teknoloji Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Teknoloji Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Van Zehra Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi kurulmasına dair maddeler önergeyle tasarıdan çıkarıldı.

 Bunun üzerine özellikle sosyal medyadan “Van Zehre Üniversitesi tasarıdan çıkarıldı.  Van’a ikinci üniversite kurulmayacak” yönünde çok sayıda paylaşım ve yorum yapıldı. Tepkiler üzerine  Vansesi Gazetmizin edindiği  bilgilere göre iiddaların oğru olmadığı, Milli Eğitim Komisyonu’nun gündemine bayramdan sonra alınmak üzere devam edileceği ve gündem çok yoğun olduğu için daha sonraya bırakıldığı öğrenildi. 

Vansesi Gazetesi

Editör: Wan Haber