Rıdvan CAN

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında 2016 yılı yatırım kapsamında bulunan stadyumlarla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, inşası devam eden yeni statların ülke futbolu için önemli bir atılımı ortaya çıkaracağını belirtmişti.

Bakan Kılıç, Çok sayıda stadın inşasının 2016 yılı sonunda tamamlanacağını Türkiye'ye yakışır şekilde inşa edilen statların, 2023, 2053 ve 2071 hedefleriyle geleceğe yürüyüşte, futbolun çehresinin değiştireceğini ifade ederek, Geleceğin yıldız isimlerinin bu güzel tesislerde yetişeceğini açıklamıştı. Bakan konuşmalarında 2016 yılı yatırımları kapsamında yer alan illerin Adana, Batman, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Malatya'da inşası devam eden statlarla ilgili bilgiler vermişti.

"VAN 30 STADYUMUN ARDINDAN YENİ LİSTEDE DE YER ALMADI"

Öte yandan 2011 yılında Van'da yaşanan yıkıcı depremden buyana stadyum yapılmasını beklerken, 2016 yılı yatırımlarında yine yer almadı. 2017 yılı yatırımlarında ise, yer alıp almayacağı ise merak konusu oldu. Yeni stadyumun yapılması veya mevcut stadyumun onarılmasıyla ilgili yetkililer tarafından birçok kez açıklamalar yapılarak projeler hazırlanmasına rağmen beklenen adımlar hala atılmadı.

"VERİLEN SÖZLER YİNE TUTULMADI"

1 Kasım seçimlerinde Van milletvekili aynı zamanda Başbakan eski yardımcısı Sayın Beşir Atalay'ın Van'a yeni stadyum yapılacağı yönündeki açıklamalarına rağmen Van'ın yatırım kapsamına alınmaması tepkilere yol açıyor. Tüm gelişmelere rağmen Türkiye'de Van'ın da içinde olması gereken stadyum projesinde 30 stadyumun ardından Bakan Kılıç'ın son olarak açıkladığı Adana, Batman, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Malatya ilinde yapılacak stadyumların listesinde yine Van yer almadı.

Editör: Wan Haber