Vanlıların her fısatta dile getirdiği yeşil alan, Kent Ormanı gerçeğe dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesi kentin en yüksek noktası olan Kurubaş tepesinde çalışmaları devam eden  ‘Kent Ormanı’ projesinin ikinci etap çalışmalarını yakında noktalayacak. Projenin tamamlanması ile birlikte tamamlanacak olan ‘Kent Ormanı’ kentin ve bölgenin en büyük spor ve gezi amaçlı orman alanı olacak.

ORMAN 160 DÖNÜM OLACAK
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında 160 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanılan ‘Kent Ormanı’ projesinde son aşamaya gelindi. On binlerce fidan dikimi gerçekleştiren ormanın tamamlanması ile birlikte proje toplamda 460 bin dönüm araziye sahip olacak. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılması planlanan ‘Kent Ormanı’ projesi kentin ve bölgenin en önemli ormanları arasında yerini alacak.

17 BİN FİDAN DİKİLECEK
Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen proje Park-Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından takip ediliyor. Kurubaş Mahallesi mevkiinde bulunan arazi üzerinde yürütülen çalışmaların bitirilmesi ile birlikte fidan dikimine başlanacak. Çalışmaları yürüten ekipler ‘Kent Orman’ı alanını korumaya alarak tel örgüler ile kapattı. Orman alanı üzerinde tamamlanacak çalışmaların ardından ekipler ilk aşamada 17 bin fidan dikimi gerçekleştirerek projenin son aşaması da tamamlamış olacak.

Kent ormanı nedir? 
Kent ormanları, şehirlerin içinde yada çevresinde kurulan, şehir insanının dinlenme ihtiyacını karşılayan yerlerdir. Şehirlerdeki ekosistemi düzenleyen özelliğe sahip kent ormanları, özellikle nüfusun ve yapılaşmanın yoğun olduğu yerlerde tercih ediliyor. 

Kent ormanlarının yararları? 
Kent ormanları'nda yer alan olanaklar arasında şunlar bulunuyor; çocuk oyun parkı, yürüyüş alanları, bisiklet alanları, spor alanları, oturma yerleri, yangın barınakları, çeşme vb.

Kent ormanlarının sağladığı yararlar nelerdir 

*Kent insanının dinlenme ihtiyacını karşılar

*Kent iklimini iyileştirir

*Kent gürültüsünü azaltır

*Kent insanının sağlığına olumlu etki eder

*Kentlere estetik kazandırır

*Kentlerdeki ekosistemi düzenler

*İnsan ile doğa ilişkisi kurmasını sağlar
 

Kent ormanlarında neler olur? 
Hobi bahçeleri, spor alanları, yaban hayvanları, dinlenme yerleri, yürüyüş alanları, sosyal etkinlikler, çocuk oyun parkları bulunur.

Editör: Wan Haber