""

 

 

Hava muhalefeti nedeniyle Şırnak ziyaretini iptal ederek Van’a gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk olarak Şerefiye Mahallesi'ndeki Zaferler İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret etti. Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, vali yardımcıları, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılanan Bakanlar, sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.


Hediye dağıtımının ardından okul öğretmenleri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hava muhalefeti nedeniyle Şırnak’a gidemediklerini belirterek, ziyaretin sadece bir merhaba ziyareti olduğunu söyledi. Hakkari ziyaretleriyle ilgili bir soru üzerine Avcı, “Ziyaretimiz çok güzel geçti. Hakkari’de çok güneşli bir hava vardı. Vatandaşlarımızın çok büyük bir teveccühü vardı. Ümitli bir bekleyiş havasını açıkçası hissettik” ifadelerini kullandı


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, Hakkari ziyaretlerinin çok iyi geçtiğini belirterek, “Yakın ilgi ve alaka söz konusuydu. Tabi ki bu süreç herkesi heyecanlandırmış, umutlu bir bekleyiş var. Ben İnanıyorum ki herkes bu şekilde sahip çıkarsa bu süreçte başarılı olacak. Bizde zaten konuya o çerçevede bakıyoruz. Herkes üzerine düşeni yaparsa ülkemiz çok daha güçlü bir konuma gelecek” şeklinde konuştu.


Bir öğretmenin doğuda çalışanlara ne gibi teşvikler olabileceğinin sorulması üzerine de Bakan Şimşek, "Buradaki çocuklarında sizin gibi değerli eğitimcilere ihtiyacı var. Biz sizin yaptığınızı çok takdir ediyoruz. Öğretmenlik demek fedakarlık demektir” diye cevap verdi.


Bakan Avcı ise, görevine yeni başlayan öğretmenlerin başka yerlere gitmek istedikleri belirterek, bölgenin deneyimli öğretmenlere ihtiyacı olduğunu söyledi.


Yapılan kısa toplantının ardından Bakan Avcı Van'dan ayrılırken, Bakan Şimşek ise Defterdarlık için kiralanan binayı gezdi. Binanın en kısa zamanda hizmete gireceğini ifade eden Bakan Şimşek, Van esnafına kısa bir ziyaret düzenledikten sonra kentten ayrıldı.

Editör: Wan Haber