Tuşba ilçesi İskele Caddesi Üç Evler Kavşağı’nda trafik ışıklarının olmaması nedeniyle sık sık kazalar meydana geliyordu. Mahalle sakinlerinin yoğun talebi üzerine harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, kavşağın sinyalizasyon sistemine geçmesi için çalışmalar başlattı.

İlk defa ihaleye verilmeden kendi imkanlarıyla kavşağı sinyalizasyon sistemine geçirdiklerini ve bu sistemin Van’da bir ilk olduğunu belirten Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Mevcut kavşakta ışıklı sistem olmadığı için sık sık kazalar meydana geliyordu.

Vatandaşların talebi üzerine bizlerde harekete geçtik ve gerekli çalışmalarımızı başlattık. Ancak yol üzerinde VEDAŞ’a ait kafes direği ve trafo merkezinin kaldırılması yönündeki yazışmalarımızdan kaynaklı olarak sistemin hizmete girmesinde gecikmeler yaşandı. Fakat bugün itibariyle sinyalizasyon sistemli kavşağımızı vatandaşların hizmetine sunduk. Hayırlı uğurlu olsun” dediler.

Sistemin Van’da bir ilk olduğunu da ifade eden yetkililer, “İlk defa ihaleye verilmeden kendi imkanlarımızla yaptığımız bu sistem bize 30 bin TL’ye mal oldu. İhaleye verseydik eğer bu fiyat ikiye katlanırdı. Kavşağın özelliği ışık veren sinyalizasyon direklerine sahip olmasıdır. Hangi ışık yanarsa direkte aynı ışığı yansıtıyor. Bunun yanında power ledly dediğimiz sinyal verici grubu da kullanılmıştır” ifadelerini kullandı.

5-426.jpg

Yetkililer, ayrıca Kalecik Düz Yol Kavşağı’nda da aynı sistemi yapmayı planladıklarını da sözlerine eklediler.

Öte yandan, kavşağın sinyalizasyon sistemine geçmesine sevinen vatandaşlar ise, yetkililere teşekkür ettiler.

Editör: Wan Haber