Etkinlikle ilgili bilgi veren Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, “Yaptığımız istişare sonucu ilimize atanan, hastanemizde göreve başlayan doktorlarımızla ilgili bir etkinlik düzenlemek istedik. Van, kış mevsiminin erken geldiği bir ilimizdir. Buna istinaden tam havalar soğumadan hafta sonu hem Van ilini tanıtalım hem de doktorlarla bir sosyal etkinlik düzenleyelim dedik. Bu durumda hem idarecilerimizle hem de yeni gelen hekimlerimizle bir kaynaşma halinde bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu münasebetle Edremit’ten bir vapur kiralayarak doktorlarımızla beraber Akdamar Adasına ziyarete geldik” dedi.

"Van’ı beklentilerimin çok üzerinde buldum"

Doğu illerinden Erzurum ve Van’ı tercih eden Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Yetkin Kergen, kentin haberlerde duyulduğu gibi olmadığını ve beklentilerinin üzerinde ortamla karşılaştığını belirterek, “Tercihlerim arasından doğu illerinden Erzurum ve Van vardı. Bu tercihlerimin arasında kalmıştım ama Van’ı beklentilerimin çok üzerinde buldum. Haberlerde duyduğumuz gibi bir ortamın olmadığını çevre ve şehir olarak, insanları olarak, dışarıdan gelen insanlara karşı misafirperverlikle ağırlandığımı hissettim. Yaklaşık 3 haftadır buradayım. Gayet memnunum ve inşallah da böyle devam eder. Van güzel bir şehir. Batıda da kaldım, Karadeniz’de de kaldım ama Doğu’da böyle bir deniz havası yaşamak benim için güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Van’da yaşanan olaylardan dolayı bir ön yargıyla geldiğini ancak kentte geldikten sonra yargıların geçtiğini dile getiren Doktor Mert Altıntaş ise, genel sekreterliğin düzenlediği etkinlikle kendisini değerli hissettiğini ifade etti. Altıntaş, “Hacettepe mezunuyum, 70’inci kurada Gevaş Devlet Hastanesine atandım. Daha önce Van’a gelmemiştim. Daha doğrusu Ankara’nın doğusuna hiç geçmemiştim. Buraya gelmem güzel oldu ve gayet memnun kaldım. Bayramda Van’da bir patlama oldu. Haberler hiç de iç açısı değildi, ama 28 Eylül tarihinden beri buraya geldim ve hiç ters bir şeyle karşılaşmadım, herkes çok iyi karşıladı. Başta ön yargılarım vardı ama büyük ölçüde bu yargılar gitti. Bu etkinlikle de değer verildiğimizi hissettik. Akdamar Adası’na daha önce gelmiştim, ama toplu olarak gelmek daha güzeldi" dedi.

Gezi programına Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, Genel Sekreterlik İdari Hizmetler Başkanı Yaşar Beygo, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Aydın, ilçe hastane başhekimleri ve yeni atanan doktor ve aileleri katıldı. iha

Editör: Wan Haber