Türkiye Öğrenci Takip Merkezi Müdürü Veysel Aras, bin 200 öğrenci kapasiteli bir kolej yapımına başlayacaklarını belirterek, diğer kolejlere oranla yarı fiyata hizmet sunarak, fakir öğrencilerin de bu koleje kayıt olabileceklerini söyledi.

Konu ile açıklamalarda bulanan Türkiye Öğrenci Takip Merkezi Müdürü Veysel Aras, YGS ve LYS sınavlarında elde ettikleri başarının ardından Van’a  bir de yatırım yapacaklarının müjdesini verdi. Dershane sisteminin bittiğini, yeni sisteme de ayak uydurulması gerektiğini anlatan Aras,  “Doğu Anadolu’ya yatırım teşvikleri başlamıştır. Bizde bu teşviklerden yararlanarak Van merkezde 8 bin metrekare üzerinde yer alacak olan spor salonundan ve yurduna kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü Öğrenci Takip Merkezi Koleji olarak büyük bir lise açmayı hedefliyoruz.

Bu kolejimiz daha çok etraftaki köylere yönelik bir sistem olacak. Kolejin fiyatı da çok ciddi manada düşük olacak. Çünkü kapasitemiz ve kontenjanımız yüksek olacak. Maksimun bin 200 öğrenci kapasiteli olacak şekilde 42 sınıflı bir kolej yapacağız. Bunun fiyatını da çok düşük tutarak, ezberleri bozacağız. Van’ın sosyo ekonomik durumunu göre hareket edeceğiz. İnşallah Van halkına hayırlı olur.

Açılış tarihimizde 2018 yılının ortalarında açmayı hedefliyoruz. Projemiz hazırlandı gerekli mercilere sunuldu ve gerekli oyanının verilmesini beklemekteyiz. Bu gerçekleşirse diğer illere de gidebiliriz, Bunun yanında kolej sisteminde kendimize ait soru bankalarımızın olduğu yayınlar olacak. Tamamen bizim geliştireceğimiz sorular bulunduğu yayınlar olacak. Bu kolej projemize devlet desteğinin çıkmaması durumunda orta gelirli aile çocuğunu kolejimize kayıt ettirebilecek ama teşvik çıkarsa fakir aile de çocuğunu kaydetme fırsatı bulacaktır. Bu bir projedir. Van’a çok katkısı olacak bir sistemdir.

Bizim en büyük öncelikle hedefimiz Van’ın eğitim kalitesini üst seviyelere çıkarmaya katkı sunmaktır. Normal bir kolejin yarı fiyatına hizmet vereceğiz. Binamızda Avrupa standartlarına uygun olacak. Binası imam hatip liselerine benzeyecek” dedi.

Kaynak: Serkan Aslan - ortaksorun.com

Editör: Wan Haber