Bronkoskopi cihazının açılış ve tanıtımına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Peyami Battal, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Bünyamin Sertoğulları ve birim çalışanları katıldı. Açılışta konuşan Rektör Peyami Battal, yeni aldıkları cihazla bölgeye iyi bir hizmet sunacaklarına inandığını belirtti. Battal, “Kayseri’den bu tarafa doğru ultrasonlu bronkoskopi cihazı ilk bizde var. Van’ımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Cihaz hakkında bilgi veren YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Bünyamin Sertoğulları, bölgemizde olmayan bu cihaz için vatandaşların İstanbul’a ve Ankara’ya gittiklerini belirterek, “Halkımız artık bu hizmeti tamamen burada yapma imkânı bulacaklar” dedi. 


Tanıtımın ardından Uyku Ünitesi’nin açılışını yapan Battal, “Uyku problemi yaşayanlar mutlaka gelip burada tedavi görsünler. Çok güzel bir ünite. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Editör: Wan Haber