Bölge Gazetesi'nden Bişar Ulutaş'ın haberine göre; Van'da üç-dört yıldır kentin en fazla kullanılan ve trafiğin en yoğun olduğu yolların başında gelen İpekyolu'nun birçok bölümüne Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından üst geçitler yapıldı.

Geçtiğimiz ay Van-Edremit yolu üzerinde Van-Kocaeli Parkı'nın önünde yeni TOKİ konutları kavşağına yapılan üst geçidin ardından, bu kez de Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Bölge Müdürlüğü ile Voswagen Bayii'nin arasındaki bölgeye yeni bir üst geçit daha yapıldı. Söz konusu bölgede, özellikle İŞGEM'e giden yolu kullanmak isteyen vatandaşların karşıya geçmesi esnasında zaman zaman kazalar meydana geliyordu. Yapılan üst geçit sayesinde yayalar artık karşıya üst geçidi kullanarak geçecek.

Öte yandan zaman zaman üst geçidi kullanmak istemeyen vatandaşlar, hem kendi canlarını, hem de araç sürücülerinin canını tehlikeye atabiliyor. Özellikle İpekyolu Hastanesi karşısında yaşanan yoğun trafiğe rağmen vatandaşlar buradaki üst geçidi kullanmıyorlar.

Bu arada Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından İpekyolu üzerine yaptırılan üst geçitlerin çoğunun led lambalarla aydınlatılması vatandaşlar tarafından takdir ediliyor.

Özellikle Edremit İlçesi'nden Van'a doğru akşam saatlerinde seyahat edildiğinde, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne varmadan led ışıklarla süslenmiş 'VAN' yazısının kentin görüntüsü açısından çok güzel olduğunu ifade eden vatandaşlar, söz konusu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyor.

Editör: Wan Haber