Wan Haber Merkezi

VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ve beraberinde ki heyet, Şabaniye 1 nolu su deposu alanında yapımı devam eden 30 bin tonluk yeni su deposu inşaatını gezerek, incelemelerde bulundu.

Beraberinde VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Altan, İçme Suyu Daire Başkanı Orhan Özdoğan ve diğer teknik ekiple birlikte inşaat alanında incelemeler yapan Vaski Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu'na yüklenici firma yetkilileri tarafından bilgiler verildi.
Alanda ki incelemeleri sırasında çalışanlarla da görüşen Özköseoğlu, daha sonra teknik heyet ile birlikte inşaatta detaylı incelemeler yaptı. Proje üzerinde inşaatın yapımı aşamasını da inceleyen Özköseoğlu, DSİ,VASKİ çalışanları ile yüklenici firma yetkililerine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

İnşaatı büyük hızla devam eden 30 bin tonluk yeni su deposuyla birlikte mejingirden gelen 61 km'lik su isale hattı boyunca da 10 su deposu ,10 terfi merkezi ve Elmalı mevkiinde 2500 'lük bir su deposu da inşa edilecek. Bu depolardan da civarda ki mahallelere su verilecek.
Deponun bulunduğu bölgede 1 adet 4 gruplu terfi merkezi yapılarak, 800 mm'lik çelik borularla 750 Lt/sn ile 2 nolu su deposuna aktarımı sağlanacak. 2 nolu depodan da 4 gruplu başka bir terfi merkezi le Kevenli ve Bostaniçi bölgesi depolarına 400 lt/sn'lik su verilecektir.
Yeni su deposu yapımında 3 inşaat, 1 elektrik, 1 makina mühendisi ile bir tekniker görev yaparken, yaklaşık 100 işçi çalışıyor. İnşaatta 1700 ton demir, 20 bin ton beton kullanılacak.
Bütçesinin tamamı VASKİ tarafından karşılanacak olan, Bölgenin en büyük su deposunun bu sezon sonunda hizmete girmesi hedefleniyor.

 

Editör: Wan Haber