Rıdvan Can

TEİAŞ Bölge Müdürü Kazım Çınar tesis inşaatının yüzde 90 oranında tamamlandığını belirtti. TEİAŞ Bölge Müdürü Kazım Çınar, Van'ın değil, Türkiye'nin en önemli spor komplekslerinden birini inşaa ettiklerini söyledi.

Konu ile ilgili Vansesi'ne önemli açıklamalarda bulunan TEİAŞ Bölge Müdürü Kazım Çınar, Van'a 25 Milyon TL'lik bir tesis kazandıracaklarını vurgulayarak, "Van'da depremin izleri sürüyor. Bu yüzden tesislerimizde de bazı sıkıntılar var. Tesisleşmeye yeni başlıyoruz. 25 milyon TL'lik bir projemiz vardı. Bu projenin yapım çalışmaları devam ediyor. İdari bina, lojmanlar, spor kompleksi ve bunun içinde kapalı spor salonu olacak. Beton dökme sezonu kapanana kadar spor kompleksimizin 70 yataklı misafirhanesi bitecek. Bunlar arasında 16 dairelik lojmanımız da var. Bunun dışında VEDAŞ kendi idari binasına taşınmaya başladı. Bu sezon sonuna kadar taşınma işlemi bitecek. VEDAŞ bizim sahamızdan komple çekilirse, orayı da değerlendirmeyi hedefliyoruz. Sporun her türlüsünü seviyoruz. Çalışmalarımız sadece futbol ile sınırlı kalmayacak. Sporun bütün branşlarına açılmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

ÇINAR: VAN'I DIŞARIDA İYİ TANITMAK İSTİYORUZ

Van'ı dışarıda iyi temsil etmek istediklerini anlatan Çınar, "İnsanlarımızı ve gençlerimizi spora kazandırmak istiyoruz. Yapımı devam eden tesislerimizin bu kış kaba işlerini bitirebilirsek, belki seneye ısı bağlantıları, alt yapılarını tamamlarız. Edremit'te sosyal tesislerimiz bitti. Orada da 35 yataklı bir misafirhanemiz var. Şimdi teşrif etmeye hazırlanıyoruz. Zaman zaman takımı orada kampa alabiliriz. Dolayısıyla TEİAŞ olarak gelecek yıl bu dönemde Van'da en büyük tesise sahip, en büyük kuruluşlardan birisi olacağız. Belki Karayolları, DSİ bizden daha büyük kurumlardır ama bizim onlardan daha iyi imkânlarımız var. Kadromuzun genç olması, içimizde hakem bulunması ve en önemlisi de amatör ruhunun olmasından memnunuz. Ben her zaman takım içindeki arkadaşlarıma önceliğiniz centilmen olsun diyorum. Çünkü bizim için puandan önce saygı, sevgi gelir. Spor centilmenliktir. Geçen sezon bazı arkadaşlarımız rakip takım ve hakemlerimize çok sert tepki göstererek şık olmayan davranışlar sergiliyordu. Biz o arkadaşlarımızla yollarımızı ayırdık. Bu gayretle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl takım için yeni bir otobüs aldıklarında belirten TEİAŞ Bölge Müdürü Kazım Çınar, "İnşallah bundan sonra futbolcularımız dışarıdaki maçlara bu otobüsle gidecek. Şuan imkanlarımız ölçüsünde futbolcularımıza daha fazla destek sağlamaya çalışıyoruz. Yıllarca TEDAŞ ile birlikte olmamız bizde çok büyük sıkıntılara yol açtı. Çünkü TEDAŞ'ın çalışma anlayışı, personelin giriş-çıkışı farklıydı, biz çok fazla kurumumuzu ön plana çıkaramadık ama bu tesisleşmeyle birlikle büyük bir idari binamız İpekyolu'nda göz önünde olacak" dedi.

TEİAŞ Van Bölge Müdür Yardımcısı ve TEİAŞspor Kulüp Başkanı Nevzat Sevkaya ise, Van'a faydalı işler yapmak istediklerini vurgulayarak, "Yeni sezonu açtık ve Allah'a şükür ilk galibiyetimizi de aldık. Bu futbolcularımız ve hocamızın başarısıdır. Van futboluna faydalı olma gayret içindeyiz. Yeni spor tesislerimizle bu gayreti biraz daha artırmayı düşünüyoruz. Diğer yandan Van'a katkı yapacak her türlü etkinlikte yer almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

SEVKAYA: GENÇLERİMİZİ SPORA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Van'da sokaktaki ve kahve köşelerdeki gençleri spora kazandırmak istediklerini anlatan Sevkaya, "TEİAŞ Van Bölge Müdürümüz Sayın Kazım Çınar'ın bahsettiği şekilde projelerimizin içinde 2 katlı bir spor kompleksi, bu spor kompleksin içinde fitness salonu, çeşitli spor aletleri ve soyunma odalarıyla birlikte geniş bir alana sahip iki katlı bir binamız yapılıyor. Tabi bunun karşısında yerimizin el verdiği kadarıyla 22x40 metre boyutlarında kapalı halı saha projesi çalışmalarımızın arasında yer alıyor. 2017 yılında bunların yetiştireceğimize inanıyoruz. Müteahhit firmada çalışmalarını hızlandırdı. İleriki dönemlerde imkânlarımız büyüdükçe spor salonlarına ağırlık vereceğiz. Bizim tek amacımız sokaktaki, kahvedeki gençlerimizi spor kazandırmaktır. Bunun için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" dedi.

Sevkaya şunları kaydetti; "Takımdaki değişiklikleri hocamızın takdirine bıraktık. Bizim hedefimiz en iyi olmaktır. Bunun için büyük çaba sarf ediyoruz. Gençlerimizin profesyonel ligde oynaması bize gurur verir.  Tesislerimizin bulunduğu yer yaklaşık 70 dönüm araziye oturmaktadır. Bu arazimizin şuandaki tesislerimizle birlikte geniş bir futbol sahası yapılabilecek boş bir alanımız yok. İleride prefabrik yapılarımız kalkarsa o alanı nizami futbol sahası olarak düşünebiliriz".

Editör: Wan Haber