Wan Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı yatırım programı çerçevesinde kentin birçok mahallesinde yol yapım çalışmaların startını verdi.

Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında; 418 kilometre sıcak asfalt, 553 kilometre sathi kaplama, 520 kilometre stabilize, 26 adet menfez ve 4 köprü yapacak. Büyükşehir, tüm yol çalışmaları için bu yıl 130 milyon TL harcayacak.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı 2016 yılı çalışmaları kapsamında kentin birçok mahallesinde yol genişletme, yağmur suyu drenaj çalışması, yol asfaltlama ve kaldırım çalışmasına başladı. Büyükşehir Belediyesi çalışmalar kapsamında İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde bulunan cadde ve sokakların tamamını asfaltladı. Yine mahallede eş zamanlı olarak yol genişletme, yollara ait yağmur suyu drenaj çalışmaları, kaldırım ve asfaltlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi mahallede bulunan Adalı Caddesi, Mor Sümbül Caddesi, Özdemir Sokak, Gezegen 1’nci ve 2’nci sokakları ile Bahar Sokağı’nda sıcak asfaltlama çalışmaları yaparak halkın hizmetine sundu. 

Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde bulunan okulların bahçeleri asfaltlandı

Büyükşehir Belediyesi ayrıca çalışmalar kapsamında Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde bulunan okulların bahçelerinde asfaltlama çalışması yaparak, okulların önlerine ise hız kesici yol kasisleri yaptı. Mahallede bulunan Namık Kemal İlk Okulu ve Özgün Çoşkun Hayrdaroğlu İlk Okulu’nun bahçelerini asfaltlayan ekipler her 2 okulun da bahçe ve yollarını asfaltladı. Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı 2016 yılı çalışmaları kapsamında bu yıl içerisinde kent ve ilçelerde 418 kilometre sıcak asfalt, 553 kilometre sathi kaplama, 520 kilometre stabilize, 26 adet menfez ve 4 köprü yapacak. Büyükşehir, tüm yol çalışmaları için bu yıl 130 milyon TL harcayacak.

 

Editör: Wan Haber