Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde kazanan zirveye bir adım daha yaklaşacak. Bu kritik maç için Van Büyükşehir Belediyespor taraftarları dernek başkanlarının ortak düşüncesi "Van zoru sever" oldu.

Spor Toto 3'ncü Lig 2'nci Grup'ta ligin zor karşılaşmalarından birine ev sahipliği yapacak olan Van Büyükşehir Belediyespor maça kilitlendi. Zirveye bir adım daha yaklaşılacak maçta Kırmızı-Siyahlıların Esenler Erokspor karşısında galibiyetten başka bir düşüncesi yok.

"Moraller Yerinde"

Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir, ligde kolay maç olmadığını belirterek, “Takımın morali yüksek. Esenler Erokspor maçını kazanarak hem galibiyet serisini sürdürmek hem de zirve yarışında önemli bir engeli kayıpsız aşmak istiyoruz” dedi.

hasan_hoca_cba9b363144ad80d1589.jpg

Öte yandan Van halkını Pazar günü oynanacak Esenler Erok maçına beklediklerini de dile getiren Şimşir, “Önemli bir maça çıkıyoruz. Her maç bizim için final niteliğinde. Bizim önceliğimiz Esenler Erok maçı, bu maçı kazanıp rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz" dedi. Geçen hafta deplasmanda 1-0 kazandıkları Alibeyköy maçında cezalı duruma düşen Burçak ve Yakup'la sakatlıkları devam eden Çağrı Tekin ve Bilal Özhan'ın Esenler Erokspor maçında forma giyemeyeceklerini sözlerine ekleyen Şimşir, bu arkadaşların yerine oynayacak futbolcuların bu arkadaşlarını aratmayacaklarına inandığını belirtti. 

Kara-Kobra ve Gölkentli Başkanlardan Taraftara Çağrı"

Esenler Erokspor maçı öncesi görüşlerini aldığımız Kara Kobra Taraftarlar Dernek Başkanı Mürsel Demir ve Gölkentli Taraftarlar Başkanı Nevzat Aslan taraftarlara seslendi. Kara Kobra Taraftarlar Dernek Başkanı Mürsel Demir, "Hafta sonu evimizde oynayacağımız Esenler Erokspor maçına tüm taraftarları bekliyoruz. Ligin en kritik maçlarından birine ev sahipliği yapacağımız maçta Kara-kobra taraftarları olarak her maç olduğu gibi bu maçta da tribünlerde de yerimizi alarak şampiyonluk yolunda oynanacağımız Esenler Erokspor maçında temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'u yalnız bırakmayarak 90 dakika boyunca takımımızın yanında olacağız" dedi.

Gölkentli Taraftarlar Başkanı Nevzat Aslan ise, Van Büyükşehir Belediyespor'a desteğini esirgemeyen Gölkentli taraftarları olarak Pazar günü Esenler Erokspor ile oynayacakları maçta takımın 12. adamı olarak görevlerini her maçta olduğu gibi yine yerine getireceklerini belirterek, “Sezonun kritik ve önemli maçlarından birini Pazar günü kendi sahamızda ligin güçlü ekiplerinden Esenler Erokspor ile oynayacağız. Bu zorlu maçta üç puan bizim olmalı. Buradan Van halkına sesleniyorum. Bu önemli karşılaşmada tüm Vanlı kardeşlerimizi stada bekliyoruz" dedi. (Rıdvan Can)

Editör: Wan Haber