Bu yıl ilk kez Van Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Ticaret Borsası’nın ortak açtığı stand ziyaretçi akınına uğradı. Van Kahvaltısı, Van Kilimleri, Van Savatlı Gümüşünün sergilendiği standa üç kurumun ortak hareket etmesi ve Van’ı tanıtmak için bir araya gelmesi Vanlı ziyaretçileri de memnun etti. 
 
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Yöresel Ürünler Fuarı'na bu yıl Van Ticaret Borsası ve Van Belediyesi ile katıldıklarını belirterek, Van kültürünü ve lezzetlerini stantta katılımcılarla paylaştıklarını söyledi. Yöresel Ürünler Fuarı'nın Anadolu'yu bütünleştiren, kültürel ürünleri bir araya getiren önemli bir fuar olduğuna dikkat çeken Takva, Van'ı fuarda temsil etmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, Van’ı tanıtmak için üç kuruluşun birlikte hareket etmesi özlediğimiz bir durum olduğunu belirterek “Bundan sonra mümkün oldukça ortak hareket etmeliyiz. Van bizim ortak değerimiz. Bu konuda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi. 
 
Van Ticaret Borsası Başkanı Salman Toprak, Antalya Ticaret Borsası'nın ekonomik değer oluşturacak, bölgeleri kaynaştıracak iyi bir organizasyona imza attığını belirterek,  Van standında otlu peynir, Van kahvaltısı, kök boyası ile ünlü Van kilimi, aromatik tadıyla beğenilen Van lokumu, Van balı, dünyaca ünlü Van kedisi, Savatlı Gümüş işlemeciliği ile yerlerini alacaklarını bildirdi.  
 
Adı Van ile özdeşleşmiş Bak Hele Bak Yusuf Konak ise ziyaretçilere yaptığı şowla Van standını ilgi odağı haline getirdi. Sorduğu bilmeceler ve anlattığı fıkralarla fuarın gözdesi olan Yusuf Konak, Van’ın tanıtımında önemli bir rol üstlenmiş bulunuyor. 
 
Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer İnanç ve Murat Beyaz’da Yöresel Ürünler Fuarında Van TSO standında gelen konukları ağırladı. 
Editör: Wan Haber