Eski Devlet Hastanesi yanında kurulan sanat merkezi, basın mensuplarına tanıtıldı. Gazetecilere merkez hakkında bilgi veren Yörem Eğitim Kültür Sanat ve G.S.K Derneği Başkanı Hazım Kaplan, Van’ın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından ilde böyle bir faaliyetin, böyle bir oluşumun eksik olduğunu gördüklerini ve bunun üzerine eğitim, sanat ve kültür alanında böyle bir yeri açtıklarını belirterek, “Burada piyano, keman, bağlam, gitar, resim, İngilizce, matematik, geometri, fen ve teknolojileri, sosyal bilimler gibi kurslar düzenlenecektir” dedi.

Merkezde ayrıca periyodik olarak ülke genelinde tanınmış sanatçıların müzik dinletilerinin de olacağını ifade eden Kaplan, “Cumartesi günü yapılacak olan açılıştan sonra merkezimiz daha da ilerleyecek ve eksiklerimizi tamamlayıp gençlerin boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlayacağız. Ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki festivallere de özellikle halk oyunları alanında katılmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaplan, ayrıca Alevi açılımına destek sunmak amacıyla açılışta Alevi bir sanatçı olan Mazlum Çimen’in müzik dinletisi yapacağını sözlerine ekledi.

İlde böyle bir oluşumun oluşturulması ve Van’a kazandırılmasının kendileri için önem arz ettiğini belirten Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Faruk Alpaslan da, “Bizim gençliğimizin, yeni neslin daha iyi eğitim alabilmesi için geçmişinden haberdar olması lazım. Burada da kültürel faaliyetlerin sanatsal yöntemlerle birlikte uzman eğitimciler tarafından, işi bilen kişiler tarafından daha akademik bir yapı içerisinde ve doğru anlatımlarla iyi bir gençlik yetiştireceğine inanıyorum. Bu kapsamda ben kendilerini kutluyor, merkezin ilimize ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Toplantının ardından yeni sanat merkezi basına tanıtıldı.

Editör: Wan Haber