Mengen’de ‘Taşpakon Yöresel Lezzetlerin Büyük Buluşması’ adı altından düzenlenen festivalde 56 ildeki dernekler tarafından 56 bin porsiyon yemek servis edildi.

3-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen festivalde Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu’na (DOĞAPAFED) bağlı Van, Hakkari, Muş, Kars, Malatya, Elazığ ve Erzurum'un açtığı stant büyük ilgi gördü.

Festivalde DOĞAPAFED tarafından 6 bin porsiyon yemeğin servis edildiğini belirten Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği (VANPAD) Başkanı Sinan Pulat, “Kürt köftesi, ayran aşı, cağ, haside, kayısı tatlısı, Harput köfte, demir tatlısının servis edildiği stantların önünde uzun kuyruklar oluştu. Yemeklerimizi ilk defa tadanların yüzündeki memnuniyet bizleri mutlu etti” dedi.

Van yemeklerinin bundan sonra da tüm organizasyonlarda en güzel şekilde tanıtılacağının altını çizen Pulat, “Bu kapsamda gerek bizlere ve gerekse stantlarımızı ziyaret eden misafirlerimize gösterdikleri ilgiden dolayı DOĞAPAFED Başkanı Ali Geyik’e ve bölgemizin tatlarını en güzel şekilde tanıttıklarından dolayı ustalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Wan Haber