Van Valisi Münir Karaloğlu, 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. döneminin ilk gününde öğrencilere süt dağıttı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu'nda düzenlenen süt dağıtım törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Zafer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu katıldı. Beraberindekilerle sınıfları gezen Vali Karaloğlu, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sütün faydaları hakkında öğrencilere bilgiler veren Karaloğlu, daha sonra onlara süt dağıttı. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yürütülen okul sütü programında anasınıfı ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin faydalanacağını belirten Karaloğlu, "İlimiz genelinde 875 okulumuzda 140 bin 928 öğrenciye toplam 6 milyon 764 bin 544 adet süt dağıtımı yapılacaktır. Haftanın üç günü yapılacak olan bu uygulama ikinci dönemin sonuna kadar devam edecektir" dedi.
20112012 eğitim öğretim yılında uygulanan projenin ilk olması sebebiyle bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Karaloğlu, "Bu yıl, okul yönetimi tarafından süte alerjisi olan öğrenciler belirlendi. Bu yıl bu öğrencilere süt veremeyeceğiz. İnşallah bu sene, geçen sene yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağız. Proje önemli bir proje. Çocuklarımızın hem bedensel hem de zihinsel olarak daha iyi yetişmesi için mutlaka süt içmeleri gerekiyor. İnşallah bu proje, sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olur. İlimiz ve ülkemiz adına hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Sütün dağıtılmasına sevinen minik öğrenciler ise, "Süt, büyümemizi sağlar. Dişlerimizin dayanıklı olmasına neden olur. Süt içersek çok güçlü oluruz" dediler.
(ATL-MSA-Y)

11.02.2013 16:22:59 TSI

Editör: Wan Haber